Vijesti

EA: Igrači vole lootboxove, oni su kao Kinder jaja

Unutar Britanskog parlamenta jučer se sastao odbor nadležan za kulturu, digitalizaciju, medije i sport pod koji spadaju i video igre te održali saslušanje s bitnim izdavačima igara gaming industrije – Electronic Artsom i Epicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je parlament Velike Britanije zauzeo stav da lootboxovi vode prema kockarskoj ovisnosti, slično kao što je to uradila i australska vlada, važno je naglasiti kako ovo nije bilo nikakvo suđenje ili nešto toga tipa. Radi se o saslušanju koje je nastavak djelovanja britanske vlade kroz koje bi se do kraja godine trebalo zaključiti kakav utjecaj video igre danas imaju na širu populaciju, u što se uplati ulagati, te kakav utjecaj one imaju na zdravlje ljudi.

“To nisu lootboxovi”

Na saslušanju koje je trajalo oko 2 i pol sata bilo je nekoliko predstavnika Electronic Artsove legalne službe, a koji su svi odreda branili lootbox mehanike koje se koriste u njihovim igrama, a ponajviše u FIFA-i.

Nakon što su naglasili da ne vole da se takve “mehanike” naziva lootboxovima, pravnica je nastavila: “Mi smatramo da je način na koji smo implementirali takve ‘mehanike’ prije svega etičan, a zatim i zabavan, ljudi to vole.”

Dok Messija, Ronalda ili Mbappea u FIFA-i nećete dobiti nikad, jednu od 10-ak igračkica koje se rotiraju istovremeno u čokoladnim jajima dobiti ćete puno lakše.

“Mehanike iznenađenja” su zatim usporedili s igračkama za djecu “koje su tu godinama”, a zatim pronašli i direktnu usporedbu u Kinder jajima za koje svi znamo što su. Kupiš čokoladno jaje i ne znaš što te čeka unutra – “to je isto” kažu.

Općenito je ostatak saslušanja prošao prilično ugodno, predstavnici EA i Epica su pričali o svojim igrama, a bilo je priče i o Fortniteu. Razgovor je izgledao slično kao kad vas dida upita da mu objasnite nešto na smartphoneu koji su mu uvalili iz nekog telekoma. Dakle, prilično frustrirajuće; sporo i bez nekog prethodnog prethodnog predznanja. Cijelo saslušanje možete pogledati ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano