Vijesti

EA konačno u FIFA-i 20 donosi velike promjene u Pro Clubs mode

Iako je zadnjih nekoliko sezona Pro Clubs mode zanemaren u FIFA serijalu, konačno je i on ove godine došao na red za krpanje. Pro Clubs mode je jedan od popularnijih u FIFA-i, no EA je većinu promjena i sredstava uložio prijašnjih godina u FUT i Journey mode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Customizacija, nove pozicije i RPG mehanike

Za nas noobove koji smo loši u FIFA-i Pro Clubs je bio jedini mode gdje smo se ponekad osjećali korisnima za čitavu ekipu. Ovaj put EA je odlučio implementirati zaista bogatu kustomizaciju tako da ćemo konačno moći stvoriti svog virtualnog junaka na način koji smo oduvijek htjeli.

Dosadašnji i besmisleni avatar sistem konačno odlazi u povijest. I bio je zaista bezveze.

EA se konačno smilovao svima koji su tražili da se uvedu nove pozicije za igrače, pa ćemo tako dobiti:

  • LF/RF
  • LM/RM
  • RWB/LWB

Zanimljivo je da ove nove pozicije nisu bezveze tu jer će sad na atribute i ponašanje vašeg igrača utjecati mnogo faktora čime ovaj mode ulazi pomalo u RPG vode.

Na ocjenu i igru igrača utjecat će – njegova prirodna pozicija, ali i visina, težina koje će utjecati na sve moguće atribute u igri. Dakle, zaboravite od sad igrača od 2.5 metra koji trči brže od Usain Bolta.

Stamina je dobila veliku preradu. Primjerice ako sve uložite u brzinu i staminu, izgubit ćete puno na ostalim poljima i bit ćete praktički beskorisan igrač za vaš team.

Svi igrači u Pro Clubs modeu sad će startati s generalnom ocjenom od 80. Igranjem Drop In, League i Cup Matcheva razvijate lika, odnosno skupljate XP kao da igrate RPG igru i odabirete što želite razviti.

Biti će nam ponuđeno preko 30 mogućih nadogradnji.

Još autentičniji prijenosi i kamera

EA ove godine želi Pro Clubs dodatno podignuti na veću razinu u smislu TV prijenosa, pa će uoči meča biti dostupne nove 3D grafike, AR prikazi emblema, grbova i igrača.

Kamera je isto malo izmjenjena, a od sad ćete kad zabijete gol moći slaviti sa svim vašim suigračima, a ne kad zabijete gol da sami trčite kao da nemate glavu.

Novi tipovi mečeva…

Uz sve ovo što smo dosad naveli, EA je odlučio uvesti prilično popularna House Rules pravila odnosno kupove i Practice mečeve. House Rules kupovi mijenjat će se svaki vikend, a tipovi mečeva svaki dan. Znate da u House Rules mečevima možete birati i kreirati svoja vlastita pravila.

Ako baš imate svoju ekipu koja aktivno igra Pro Clubs mode, onda će vas veseliti svakako Practice Match mode koji će vam omogućiti individualno ili grupno igranje protiv AI ekipa gdje možete podestiti sve paramatre – od težine igranja, različitij taktika do odabira raspona ocjene Pro Clubs protivnika. Dakle, od 80-99!

Osim svih ovih novosti, EA je (tako barem kažu) ispeglao sve bugove koji su mučili Pro Clubs mode. Kako kažu, uspjeli su popraviti stabilnost veze i interneta što znači da kad uđu 22 igrača, a svi imaju drugačije internet postavke, ne bismo više toliko trebali doživjeti štekanje i sl.

Također, dodali su više kustomizacije dresova i opreme pa se ne bi više trebalo događati što se događa često, a to je da masa igrača izgleda isto pa ne znate tko je protivnik, a tko ne.

Sad će po defaultu najvišlji igrači u ekipi stajati u živom zidu. Onaj notorni “Any position” bug je uklonjen. Ako niste znali, često se znalo dogoditi kad u Pro Clubs modeu odabere bilo koju poziciju da želite igrati (any), vaša stamina se puno brže trošila od ostatka drugih igrača koji nisu odabrali bilo koju poziciju. Nema smisla, ali ovaj bug je bio odvratan.

EA će u idućim danima i tjednima otkriti još puno novih stvari vezanih za FIFA-u 20, pa ćemo sve naravno popratiti. Datum demoa još nije poznat, ali znamo da igra dolazi na sve moguće konzole i PC 27. rujna.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano