Vijesti

EA otkazao Star Wars igru koju smo svi jedva čekali igrati!

Sila i Electronic Arts nikako da nađu zajednički jezik!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u potpunosti je otkazana Star Wars igra zbog koje smo se radovali što je EA zgrabio licencu. Trebala je to biti igra kakvu još nismo dobili u Star Wars svijetu. Na igri je radio Visceral Games kojeg je EA u potpunosti zatvorio 2017. godine. Dovedena je legendarna spisateljica Amy Hennig koja je trebala napraviti najbolju Star Wars priču u svijetu igara. I ona je je otpuštena iz projekta kad je EA ponovno potonuo u očima igrača izjavom da su singleplayer igre mrtve i da nemaju budućnost. Već tada je igra upala u ozbiljne probleme, ali rad na istoj je preuzeo studio EA Vancouver. Nakon što je EA Motive napustila Jade Raymond – žena koja je zaslužna za Assassin’s Creed serijal i koja je mogla spasiti igru znali smo da se ne piše dobro Star Wars igri jer EA Vancouver radi samo podršku za igre kao što su FIFA i Star Wars: Battlefront. Jednostavno, ovo je bio prevelik zalogaj za njih.

star wars 1313 concept art 5

Eh, kakvu smo mogli igru dobiti!

Prema podacima koje je saznao portal Kotaku, originalna igra trebala je biti Uncharted u Star Wars svijetu. Snažna priča, likovi i prava slika Star Wars svijeta. EA Vancouver s druge strane krenuo je u sasvim drugom smjeru koji je tražio EA. Nova igra koju su započeli raditi trebala je biti open world igra u kojoj igramo u ulozi lovca na glave koji leti diljem galaksije i radi misije za razne frakcije iz Star Wars svijeta. Igra je bila tek u početnom razvoju i kad je EA shvatio da treba jako puno vremena za razvoj – jednostavno su je otkazali. 

Igra otkazana zbog dolaska next-gen konzola 2020. godine

Kakve veze imaju next-gen konzole i otkazana igra? Prema informacijama jako velike. Naime, EA nije nikoga otpustio zbog toga što je igra otkazana, već je sve resurse odnosno ljude prebacio na rad na drugoj Star Wars igri koja je puno manji projekt koji će biti gotov 2020. godine kad izlaze next-gen konzole. Informacije dolaze od ljudi unutar Electronic Arts’a koji želi imati Star Wars igru na launchu konzola idućih generacija. Osim toga, razlog zašto je EA prekinuo rad na još jednoj Star Wars igri je rezanje troškova, pa postoji mala šansa ukoliko Star Wars igra koja dolazi iduće godine postigne uspjeh, da će EA ponovno dati zeleno svjetlo za rad na njoj. Šteta, baš šteta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano