Vijesti

EA predstavio AI botove koji sami uče na bojištu Battlefielda 1

Ovo bi mogla biti prekretnica u umjetnoj inteligenciji igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Electronic Arts i DICE su započeli testiranja botova u Battlefieldu 1 koji su sposobni učiti na temelju pokušaja i pogreške, te na taj način oponašati kretnje i igranje stvarnih igrača.

Botovima je prvotno prezentirano pola satno igranje stvarnog igrača, da bi kasnije na temelju toga stavljeni na bojište kako bi u vremenskom periodu od 6 dana proveli proces samoučenja.

Rezultati su djelomično uspješni, jer ponekad botovi izgledaju poput stvarnih igrača kada uzimaju zaklon, ciljaju i pucaju, te uzimaju municiju kada im ponestane metaka. Međutim, ponekad izgledaju sasvim glupo, kada se vrte jedan oko drugoga ili se cijela grupa zabija u zid iza kojeg se nalaze protivnici.

Ovo je tek početak nečeg novog i pokušaj razvijanja nove umjetne inteligencije u igrama, koja će predstavljati veći izazov nego što je to slučaj danas i protiv koje će biti veće zadovoljstvo igrati.

Zanimljivo kako je ovo prezentirano netom nakon završetka GCD konferencije, kada su sve glasnija nagađanja oko izlaska Volte, nove generacije grafičkih kartica koja posjeduje adekvatne jezgre hardvera za samoučenje i precesuiranje takvih algoritama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano