Vijesti

Elden Ring je open world igra bez gradova, a kretati ćemo se konjem

Nova igra From Softa? Može. Na njoj radi Miyazaki? O da. Na njoj radi i George R.R. Martin? O da, je*eno može!

Tri pitanja i tri odgovora bila su dovoljna da da Elden Ring proglasimo za jednu od najboljih igara minulih E3 prezentacija. Iako nismo dobili nikakve konkretne informacije, nikakav gameplay. Ništa osim CGI trailera.

Golemi svijet bez gradova

Na sreću, Miyazaki se pomalo otvorio za IGN, pa otkrio neke detalje. Elden Ring će biti prava open world igra. Dakle, ne u stilu dosadašnjih igara pomalo otvorenih levela/svjetova povezanih “metroidvania” stilom. Svijet u kojem ćemo igrati biti će golem pa ne iznenađuje ni potvrda kako ćemo se kroz njega kretati konjem.

Golemi svijet će biti bez gradova. Nailaziti ćemo na ruševine bez NPC-eva, ali s klasičnim bossovima i neprijateljima u “Souls” stilu. Borba će jednako tako biti istog stila, makar će način na koji igramo biti drugačiji, prvenstveno zbog otvorenosti svijeta i različitim pristupima cilju.

Miyazaki je za IGN priznao da je proučavao mnoge druge open world igre, međutim, nije inspiriran nijednom. Njegova igra će biti drugačija od bilo koje druge dosad. Ipak, mi ne možemo ne napisati da nas opis porušenog svijeta i naglasak na konja ne vuče na Shadow of the Colossus.

Na kraju nam preostaje pitanje u kolikoj mjeri i na koji način je u stvaranju Elden Ringa sudjelovao George R.R. Martin? Zasad to Miyazaki ne otkriva.

Oznake

8
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ShtiriKharnthebetrayerZeroMaster_XChono7 Recent comment authors
novije starije popularnije
Zero

Ne znam o kakvoj reciklaži se priča, izuzev DS serijala koji se mora držati određenih mehanika i premisa, posljednje dvije Fromove igre su zapravo prilično unikatno i distinktivno drugačije iskustvo. Sekiro je tu napravio najveći iskorak i iako se sve opet može svesti na okosnicu napretka “idi kroz igru i pobjeđuj sve što ista baci na/pred tebe”, u praksi su način izvođenja, pristup, ali i narativni slijed bitno drugačiji. Uz ionako najbolji sistem melee borbe i školski odrađene ostale elemente, From ni ne treba ne znam što bitno mijenjati da bi stvorio uspješnu i ponajprije igru kojoj je igrivost glavni… Read more »

Shtiri

Napokon bi mogli dobiti pošten open world s obzirom da se radi o jednom od devova sa najboljim track recordom.

Tuhy

Bolje da je battleroyal napravio, onda bi bilo inovativno.. . 🙄

Kharnthebetrayer

Budući da je Open world, nadam se da će poraditi na kvaliteti level dizajna, posebice na multi-layeringu i smislenim tranzicijama između environmenta. Isto za storytelling i naraciju. Ako budu forsirali neki glavni plot sa brdom cutscena.. Mada ne vjerujem, ovo je definitivno spiritual successor ds3-a. Kaj se tiče Sekira, samo utjecaj combata mi ne bi smetao ali sve ostalo gtfo. 

Kharnthebetrayer

Ja jedva čekam. Nikad dosta dark fantasy-a i miyazaki style svijetova/priča. Jednostavno atmosfera kojom souls igre odišu je next level.

Master_X

Dosadni su sa tim Soulsborne igrama više.U početku je bilo zanimljivo al sada je svaka njihova igra mračan i težak RPG.

Chono7

Open world Dark Souls… kakva inovacija! 🤣 

Chono7

Barem su mogli drugi font staviti za naslov igre. Ovo je postala reciklaza poput CODa. Dosadno brate

Povezano

Back to top button
Close
Close