Vijesti

EU igrači od next-gen konzola najviše žele bolju grafiku i to je to!

Istraživanje koje se provele agencije ISFE i Ipsos Mori na uzorku od 8000 igrača u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Italiji pokazalo je da igrači ponovno od next-gen konzola žele daleko najviše – bolju grafiku. Istraživanje je provedeno na gamericama i gamerima u dobi od 11 do 69 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Microsoft i Sony možda ponajviše spominju SSD kao najveću evoluciju, čak 78% ispitanih kaže da im je daleko najvažnija bolja grafika. Naravno, želja će im biti ispunjena jer Xbox Series X i PlayStation 5 će u svakom slučaju donijeti bolju grafiku nego sada. Ne treba očekivati skok koji je donio PS2 u odnosu na PS1, ali uz poznate specifikacije, realno je očekivati znatna poboljšanja u grafici.

Druga stvar koju igrači najviše žele od next-gen konzola, ali i PC-a, su puno manja vremena učitavanja. Znamo da će nam i ta želja biti ispunjena jer se i Sony i MS hvale moćnim SSD-ovima koji će učitavanja svesti na minimum. SSD na PC-u manje-više u današnjim vremenima postaje standard.

49% ispitanih istaknulo je da im je bitna 8K rezolucija, a 59% igrača kaže da im je bitna mogućnost igranja starijih igara na novom hardveru. Ako vas zanima još više detalja i dubljih analiza podijeljenih po platformama i spolu, odvojite par minuta vremena i pogledajte ovu detaljnu analizu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano