Vijesti

Facebook će se uskoro bolje prilagođavati vašoj brzini interneta

Facebook vas nervira? FFA vijesti i slike se ne učitavaju dovoljno brzo? Čine se da ovaj div socijalnih mreža radi na optimizaciji pregledavanja novosti. Iako nije novost da Facebook ponajprije želi prikazivati ono što vi volite čak i uz spori internet, prostora za popravak svakako ima. Prošlogodišnje ažuriranje algoritama poboljšalo je način pregledavanja tako što se sadržaj privremeno pohranjivao na vašem uređaju dok je brzina osjetno opadala (što je čest slučaj na 3G i sporijim mrežama). Iako je ovo rješenje dobro, ne znači ujedno da ćete tijekom manje brzine „dohvatiti“ i vama zanimljive informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog razloga Facebook je osposobio novi sistem rangiranja koji će posložiti novosti i one vijesti koje se nalaze na uređaju, ali ih korisnik nije vidio. Ovo je drugačije od primjerice rada Chromea kada brzina interneta padne, jer Chrome tada zanemaruje slike u korist prikaza teksta. Facebook naravno veliku važnost pridaje slikama i barem početnim slikama videa na toj socijalnoj mreži.

Aktualni način rada aplikacije prilikom pokretanja prvo šalje zahtjev za prikazom „najbolje novosti“ , potom se vrši rangiranje servera na osnovu članka, istovremeno u pozadini tražeći je li pohranjena slika ili video u međuspremniku. Ovisno o vašoj brzini, algoritam će ocijeniti i sortirati vijesti.

Facebook je za prilagođavanje prikaza posebno uzeo u obzir tržišta gdje je internet sporiji (gdje pripada i naše s obzirom da samo među najzaostalijim državama u Europi kada je internet u pitanju, ali i nekim drugim segmentima).

Naravno, mi u redakciji savjetujemo odabir postave „see first“ za news feed FFA. Naposljetku, što je gamer koji nije informiran o gamingu? Neinformiran, eto što.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano