Vijesti

Facebook dobiva redizajn – nema više plave boje i sve se podređuje grupama i eventima

Facebook i Mark Zuckerberg jučer su na godišnjoj F9 konferenciji kao najveću novost predstavili veliki redizajn mobilne aplikacije, kao i desktop sučelja koji stiže u narednim mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadogradnja nove aplikacije već je krenula na Android i iOS uređajima, ona bi bi trebala biti nešto lakša, i, navodno, značajno brža, dok je veliki fokus možda i najvećeg redizajna u posljednje vrijeme stavljen na grupe i evente. Znate, vjerujemo i na vlastitom primjeru, kako se većina interakcije na Facebooku svela na grupe, stoga sudjelujemo u lokalnim grupama, fakultetskim i školskim, raspravljamo i okupljamo se u grupama za igre, a sve više unutar istih i prodajemo rabljene stvari. Zuckerberg tvrdi kako čak 400 milijuna ljudi svakodnevno koristi Facebook grupe, pa stoga ni ne čudi motiv koji stoji iza redizajna.

Sučelje je čišće, a u fokusu su grupe.

Gaming grupe će konkurirati Discordu

Grupe će sad dobiti centralno mjesto unutar glavnog menija lokacije, u gotovo svim područjima aplikacije ćemo dobivati sugestije u koje grupe se učlaniti, a one postaju preglednije. Zanimljive su i nove mogućnosti unutar gaming grupa koje će sad biti još unikatnije u odnosu na druge grupe, pa će imati posebne chat funkcije, teme za daljnje fokusiranje rasprava, pa iako još uvijek nismo vidjeli ove mogućnosti u praksi, pretpostavljamo kako su sve ove novosti dizajnirane po uzoru na Discord, s kojim na ovaj način kreće u svojevrsni rat.

Hoćemo li kao “Secret Crush” moći postaviti i Zorana Šprajca?

Osim s Discordom, Facebook u rat kreće i s Tinderom, pa ćete tako sa “Secret Crush” funkcijom moći tajno označiti osobu koja vam se sviđa, a ako ta ista osoba to napravi i vama, Facebook će vas spojiti i tu može započeti velika ljubav koja će za koju godinu rezultirati malenim gamerima.

Facebook će na desktopu dobiti najveći redizajn unutar ohoho godina.

Dok bismo novu aplikaciju trebali prakticirati ovih dana, malo ljubavi bi trebalo dobiti i desktop sučelje, koje bi najveći redizajn u posljednjih 5 godina tebalo dobiti do ljeta. Na desktopu će grupe i eventi također doći u fokus, a primijetiti ćete na slici iznad – vizualno ne pamtimo ovakvu promjenu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano