Vijesti

Facebook naveliko ulazi u gaming streaming vode putem Gaming Creator Programa

Neće samo YouTube i Twitch kraljevati na području gaming streaminga. Zuckerberg i ekipa hoće svoj dio kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Live sadržaji na Facebooku i nisu neka novost. Već postoji Facebook Live gdje se u realnom vremenu susreću kreatori videa i publika u dvosmjernoj komunikaciji. Sudeći prema rezultatima i referirajući se na livestreamera kao što je StoneMountain64 koji svakodnevno streama PUBG, Fortnite i druge igre, nije neobično vidjeti kako će Facebook zbilja pokušati svim snagama ući u teritorij u kojem zasad YouTube i Twitch caruju.

Platforma čiji će pilot uskoro pustiti u pogon se zove Facebook Gaming Creator Program. Prva stvar kojom će se pohvaliti je, naravno, sama veličina društvene mreže gdje bi streameri imali potencijalnu publiku od preko 2 milijarde ljudi. Distribucija sadržaja bi se vršila na sve platforme koje Facebook posjeduje (između ostalog Instagram i Oculus).

Da Facebook misli ozbiljno, veliki je naglasak na izradi adekvatnog sustava monetizacije kako bi takvi streameri živjeli od stramanja igara. Naravno, pod time se podrazumjeva pojednostavljenje monetiziranja streamera putem fanova dok gledaju streaming uživo. Vjerojatno time žele biti konkurentni Patreonu. Kvaliteta videa koja se postavlja bi trebala nadmašiti dosadašnjih 720p i 30 fps-a i biti 1080p u 60 fps-a. Također, sve nove značajke i poboljšanja koja se budu izvodila će biti napravljena u suradnji sa streamerima.

Hoće li Facebooku poći za rukom uzdrmati gorespomenute velikane u njihovoj vlastitoj igri, ostaje za vidjeti. Više o tome se može pročitati ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano