Vijesti

Football Manager 2020 odbacuje plastiku i uvodi “eko pakiranja”

Istraživali smo, ali nismo još naišli na ovakav slučaj u gaming industriji. U vrijeme klimatskih promjena i nasušnom potrebom da sve više brinemo o vlastitom planetu, Sports Interactive predvodi gaming industriju u hvale vrijednoj inicijativi.

Naime, fizičko pakiranje Football Managera 2020 u potpunosti će izbaciti plastiku, koju će zamijeniti 100% reciklirani karton. Uz to, čak je i tinta otisnuta na pakiranju dobivena ekološkim putem. Direktor studija Miles Jacobson procijenio je kako će ovim putem uštedjeti čak 20 tona plastike koja bi se inače utrošila u izradu pakiranja. Više o tome kako je ekipa iz Sports Interacivea i izdavača Sege došla na ovakvu ideju, kako su razvili pakiranje i kako će ono u konačnici izgledati pogledajte na videu ispod.

Miles meets Hector Bellerin | Climate Change | Football Manager 2020

Football Manager 2020 će izaći negdje krajem godine. Iako datum još nije potvrđen predviđamo kako će se to dogoditi u studenom, dok još uvijek čekamo na listu noviteta i promjena.

Oznake

6
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MlatimudanZeroWekyYakuza_stingerWooddieBone Recent comment authors
novije starije popularnije
Yakuza_stinger

Misliš digitalna, kad skineš preko storea?

 
 
Weky

Hahaha. Izmislili su toplu vodu i opet rade istu stvar koju su nekad zamijenili plastikom.
Devedesetih su sve igre dolazile u kartonskim kutijama. Svi su prešli na plastiku jer je trajnija i kutije igara se ne unište.
Igre ne trebaju biti u kartonu koji se može reciklirati, jer kutije nisu nešto što ćeš baciti. Imaju kolekcionarsku vrijednost. Nije to plastični pribor za jelo.

Evo primjera u istom žanru:
comment image

Mlatimudan

i dan danas sigurno 10-ak kutija boljih igara čuvan. tad su u kutiji bile i knjižice i cd i svašta nešto 🙂

Weky

Još nešto. Nije im problem što su tu kartonsku kutiju nasrali u plastičnu foliju, koja je opet ista plastika kao i ova za koju su toliko ekološki osvješteni hahaha.

WooddieBone

Najekološkija pakiranja su metalna.

Zero

Wow, stave disk između dva kartona, omotaju LDPE vrećicom i onda kažu ostatku industrije i javnosti da je to pakiranje 30% skuplje u odnosu na standardno. Već vidim da će pokrenuti revoluciju.Podsjeća me i na bio/eko/organic trgovine gdje je sve prirodno i bajno, ali zato košta 200% u odnosu na normalnu cijenu.

Back to top button
Close
Close