Vijesti

Fortnite i PUBG obrisali pod s drugim igrama i jasno pokazali da OBOŽAVAMO mikrotransakcije

Kad gledamo zaradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite cijelu mržnju prema battle-royale igrama sa strane. Ostavite i mržnju prema FFA portalu zbog toga što nam je prosječno svaka deseta vijest o nekoj od ovih igara. Ne zato što mi mislimo da su to najbolje igre ikad, nego zato što unatoč hejtu vi to volite čitati i pljuvati nas. A nije FFA portal stvorio ove brojke koje ćete vidjeti. Mi smo, iskreno, potrošili na battle royale igre malo ili ništa novaca. Pročitajte članak bez mržnje u vašim grudima, jer volio bih čuti vaše iskreno mišljenje o fenomenu Fortnitea, pa i PUBG-a. 

Fortnite je najskuplja besplatna igra svih vremena

Oksimoron. Strašan, ali nikad točniji. Kako besplatna igra može biti skupa? Može, jer Fortnite igrači troše milijarde (ne milijune) dolara na skinove koji su u igri. Oni ne donose nikakvu prednost u igri, nego samo izgledaju neki manje, a neki više atraktivno. Uz skinove pazi se koja će se kupiti sjekira i naprtnjača i koji će se ples pridružiti liku. Skinovi koštaju od 60kn, a često preko 120-150kn. Posebno plaćate te naprtnjače i sjekire. I ljudi to kupuju. Trgovina se osvježava nekoliko puta tjedno kad dolaze nove ili pak reciklirane stvari, a djeca kad vide Skull Troopera raduju se više njemu, nego vlastitoj majci i ocu. Da, možda sve ovo vama zvuči bezveze, ali djeca danas, pa i stariji, ne žicaju više lovu za “kifle” ili kavu, već za virtualnu valutu u Fortniteu – vBuckse. vBucksi su najpoželjnija stvar na svijetu trenutno. Ako mislite da pretjerujem, malo pogledajte internet i svijet igara. Ne zato što vas igra zanima, nego zato što vas zanima socijalni aspekt ove priče.

DpIjccZWwAAfvq6.0

Neki bi za ova dva skina prodali sestru i brata!

Fortnite je u smislu zarade doslovno pomeo konkurenciju. Nitko kao Fortnite nije u godini dana uprihodio toliko. Epic je na igru “podigao” $2.4 milijarde. Ovo vam je brojka koja ne uključuje mobitele niti drugi mode u igri Save The World, koji se također treba platiti posebno. U biti, to je jedini mode koji se plaća jer battle royale je besplatan. Digitalne igre u 2018. godini uprihodile su $109.8 milijardi, a čak 80% ili $87.7 milijardi odlazi na besplatne igre. Dakle, ako još jednom pročitate – BESPLATNE igre ostvarile su PRIHOD od 80% ukupnog prihoda svih digitalnih igara. Pa onda vi meni recite da ne volimo mikrotransakcije i loot boxove? Volimo, itekako.

PUBG je “mrtav”, a opet od svih “premium” ili plaćenih igara najviše zaradio

Sve sam vam glupan otkrio u naslovu iznad. Da, za PUBG kažu da je mrtav i da ga nitko ne igra. Naravno da to nije istina jer da je onda PUBG ne bi zaradio $1 milijardu. Vidjet ćete ljestvicu igara koje nisu besplatne, pa sami vidite koje je to sve igre PUBG ostavio. Jedino nam nešto smrdi oko Red Dead Redemptiona II budući da se Rockstar pohvalio da je igra u samo nekoliko dana uprihodila više od $715 milijuna, a u tablici je to mnogo manje.

 

Možda vam neće biti jasno što neke igre rade tako visoko, ali sjetite se da ljudi, pa i vi sami koji nas čitate, plaćate i trošite lovu na paketiće u FIFA-i i sličnim stvarima. Ne treba danas bježati od toga i lagati da to ne radimo. Radite i radimo. Da ne trošimo na mikrotransakcije ova ljestvica bi bila sasvim drugačija. Kad je stanje ovakvo nemojmo očekivati da će se išta promijeniti jer neće. Mikrotransakcije će i dalje biti sastavni dio igara i neće otići. Fortnite više nije samo igra. Fortnite je svjetski fenomen jer ne igraju ga samo djeca.

Ono što su nekad bili BSB, Justin Timberlake, Spice Girls, Tamagotchi i žicanje kuna za pecivo i kavu sve to danas je Fortnite. Ne igraju ga samo djeca. Igraju ga roditelji te iste djece, babe, djedovi i cijela rodbina. Igraju ga svi jutjuberi, influenceri jer žive od njega. I koliko im već igra išla na živce nemaju izbora nego je igrati. Publika to želi i traži. Ne zato što je Fortnite najbolja igra ikad napravljena jer nije i neće nikad biti, već zato što je to trend, što je to cool i zato što smo kao društvo sve gluplji i nesposobniji. Prava slika današnjeg društva, pa i svijeta igara je film iz 2006. godine zvan Idiocracy. Zapamtite samo prije nego krenete druge kriviti da vi i ja činimo sliku današnjeg društva. Ne netko drugi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano