Vijesti

Gazda nije sretan, Destiny 2 i Bungie u problemima!

Situacija s Bungieom i Destiny serijalom i nije tako bajna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Videoigre su posao gdje se vrte i gube milijuni. Iako mi kao krajnji korisnici uživamo ispred svojih ekrana i mislimo da je sve to samo zabava (nama je), čelnicima Activisiona sigurno nije bilo niti malo ugodno izaći pred dioničare i ulagače i reći da je realno Destiny 2 podbacio. Activisionu s poslovne strane, a nama igračima Destiny 2 podbacio je s igraće strane. Barem većini. I iako je Forsaken zaista odlična ekspanzija koju obožava i naš Tzestiny i ona je podbacila u prodaji. 

Zašto je to tako?

Mislim da je razlog vrlo jednostavan. Bungie i Activision nisu puno naučili (ili ne žele ili ne smiju radi ulagača), nego su baš kao i s prvom igrom napravili iste stvari. U originalnoj verziji nedostajalo je sadržaja. Dolazi Forsaken 2 koji je odličan i donosi puno toga, ali i košta dosta. Igrači ne žele jednostavno plaćati po drugi puta za punu igru koja nije dobra i onda plaćati još ekstra lovu za stvar koja će ispraviti grešku vanilla verzije. Igračima je dosta toga. Znali smo da ne ide Destinyju kako treba čim je igra bila besplatna na PS+, a još uvijek je možete igru za PC skinuti besplatno! Jasno je da Bungie i Activision žele privući nove igrače da kupe Forsaken.

Industrija igara je okrutna, a ulagači su još okrutniji

Realno, Bungie nema dovoljno vremena za napraviti veći zaokret u Destiny serijalu. Vrijeme je novac, a svako odgađanje igre košta. Ulagače ne zanima ništa drugo. Igrači stišću Bungie, Activision stišće Bungie a ulagači stišću Activision. Bez novca i potpore ulagača i dioničara nema ništa. A Activision je upravo obećao njima da će ubrzati izbacivanje dodatnog sadržaja za Destiny 2 (znači rushanje sadržaja) i novi model monetizacije (znači stiže novi model mikrotransakcija) ne bi li zaradili više. Morali su obećati jer ih ulagači stišću. Jednostavno je to tako u poslovnom svijetu. Hoće li time nanijeti još veću štetu serijalu i Destinyju 3? Vrlo vjerojatno. Hoće li više zaraditi lošijim sadržajem i mikrotransakcijama? Teško. Ali, Activision je servirao ono što su ulagači htjeli čuti.

OVAKO JE SVE POČELO

https://www.youtube.com/watch?v=clRpcIHpmoY

A kako će sve završiti?

Nije nikakva tajna da su Bungie i Activision imali nesuglasice i uoči izlaska prve igre. Serijal je u problemima jer u cijelom začaranom krugu malo tko je sretan. Ironija je možda da su igrači zapravo sada i zadovoljni (ovi koji su kupili Forsaken), a kupilo ih je čak 60%, ali to nije dosta da zadovolji ulagače a onda ni sam Activision. Bungie ponovno ponavljam – nema dovoljno vremena napraviti veće promjene. Za Destiny 2 je kasno, a radi svih pritisaka i rokova kasno je i za Destiny 3. Dobiti ćemo istu formulu kao s prve dvije igre. Destiny 3 bit će i kraj trilogije, a možda kraj i suradnje između Bungiea i Activisiona. U brak su ušli kao zaljubljeni par, a 4 godine poslije ovo je trenutno brak iz interesa. Kraj nužno ne znači ništa loše, nego priliku za nešto novo. Skupa ili odvojeno vidjet ćemo u idućih godinu-dvije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano