Vijesti

Gearbox – tvorci Borderlands serijala udružili se s G2A trgovinom kodova, youtuber TotalBiscuit bijesni

Svjedočimo još jednom ustanku igrača protiv gaming kompanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Randy Pitchford, vjerojatno je jedna od najomraženijih osoba u gaming industriji. Radi se o, u najmanju ruku, kontroverznom čovjeku. Randy, dizajner igara, a danas CEO Gearboxa svojevremeno je uzimao novac od SEGA-e namijenjen za razvoj Aliens: Colonial Marines igre, koji je pod veom tajne outsorceao manjim nepoznatim studijima tako umanjujući trošak razvoja. Kako bi SEGA-i i javnosti opravdao uloženo kreirani su lažni traileri, dok je dobiveni veliki novac ulagao u razvoj svojeg Borderlandsa na kojem je radila glavna ekipa Gearboxa. Ne trebamo ni naglašavati, jednom kad je Aliens izašao ispostavio se kao jedna od najgorih igara svih vremena, a Randy je od strane javnosti dočekan na nož.

Zdravko Mamić i Nick Kyrgios gaming industrije

Naravno, Randy nije vidio nikakav problem u tome, a umjesto da pokuša izgladiti situaciju, CEO Gearboxa započeo je, u najmanju ruku kontroverzno komunicirati s igračima putem društvenih mreža. Kad bismo dalje nabrajali kontroverze vezane uz lik i dijelo Randyja Pitchforda ovom članku nebi bilo kraja.

Stoga ćemo se koncentrirati na onu najnoviju kontroverzu. Kao što ste mogli saznati iz naslova, Gearbox se pod Pitchfordovim vodstvom udružio s G2A online trgovinom za preprodaju kodova digitalnih igara. Gearbox je postigao dogovor s G2A o distribuciji Bulletstorm remaster kodova putem te platforme, iste one platforme koja se smatra pravim primjerom nemorala u gaming industriji.

Naime, iako mnogi od nas često kupuju na navedenom siteu, prvenstveno jer su tamo igre znatno jeftinije nego na drugim servisima, G2A je optuživan kako su mnogi od tih istih kodova ukradeni. G2A u biti samo služi kao posrednik između raznih preprodavača kodova i samih kupaca, međutim, kad je otkriveno da su mnogi od tih kodova stečeni ilegalno, iz G2A su odgovorili samo s “To nije naš problem.” Činjenica da G2A svjesno posreduje prilikom prodaje ilegalno stečenih kodova bila je dovoljna da se industrija podigne na noge, dok su dežurni moralisti jedva dočekali jedan ovakav slučaj.

“Bojkotirajmo Gearbox”

Dakle, G2A je “označen” kao nemoralan site, Randy Pitchford je dokazano nemoralna osoba još od prije, tako da je ova situacija nešto prirodno i sasvim očekivano. Iako, priznajemo, i dalje neobična.

To je prvi primjetio TotalBiscuit, jedan od najpopularnijih youtubera i svakako jedna od najutjecajnijih osoba u gaming industriji. Njegova se riječ sluša, igrači je prenose, a kad se TB na nešto požali, glave velikih kompanija skaču i trude se isto ispraviti u najkraćem mogućem roku. Tako je TB zamjerio Gearboxu takav potez, na Twitteru je poručio kako neće više podržati niti jednu njihovu igru, a putem drugih socijalnih mreža poziva druge igrače na isto. Ako uzmemo u obzir kako samo na Youtubeu TB ima preko 2,5 milijuna pratitelja, onda možete shvatiti kakve će poslijedice njegove riječi imati po Gearbox.

Nakon prošlotjednog štrajka For Honor igrača zbog Ubisoftovih poteza ovo je već drugi slučaj u relativno kratkom vremenu u kojem bilježimo grupacije igrača u bojkotiranju određenih proizvoda/igara. Zaista, izgleda da je novo vrijeme stiže. Međutim, zbilja ne znamo što ćemo napraviti sa svim tim moralom jednom kad Borderlands 3 ugleda svijetlo dana. Biti će teško, u to smo sigurni.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano