Vijesti

Glasina: PlayStation 5 je dosta slabiji od Xbox Series X-a i koštat će €400?

Naslov jasno kaže da je ovo zasad samo glasina. Nismo uopće htjeli pisati o njoj, ali Redditi, forumi i Twitter bruje o tome. Sve navedene mreže pune su informacija kako je PlayStation 5 dosta slabiji od Xbox Series X-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony prema glasinama cilja GPU od 9.2 teraflopsa što je dosta slabije od Xbox Series X-a koji će imati 12 teraflopsa. No to nije jedina “boljka” prema glasinama. PlayStation 5 navodno neće imati VRS (Variable-Rate Shading).

Također, glasine kažu da PlayStation 5 neće podržavati hardverski ray-tracing što Xbox Series X podržava.

PlayStation 5 će navodno zbog svega ovoga koštati $100 manje, pa bi cijena PlayStationa 5 mogla biti €400, dok će Xbox Series X koštati €500.

Nije dugo trebalo da krenu prepucavanja na internetu Xbox i PlayStation tabora, tako da možemo reći da je još jedan konzolaški rat opet započeo. Sasvim je jasno da su ovo zasad sve glasine i ne treba se previše uzbuđivati.

U svakom slučaju ako ipak ovo bude točno, biti će zanimljivo pratiti tko će bolje proći – jeftinija i slabija konzola ili dosta jača i skuplja? Prve informacije su govorile da je PS5 snažnija konzola, ali zadnjih mjeseci se ploča okrenula. Sam Microsoft je siguran da je stvorio najmoćniju konzolu na tržištu.

Vidjet ćemo sve u idućih par mjeseci.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano