Vijesti

Google Stadia izlazi sutra: Broj igara se povećao, a broj mogućnosti smanjio

Googleova cloud gaming platforma kreće sutra i srećom neće biti dostupna na našim prostorima neko vrijeme. Srećom jer čitava stvar neće raditi ni približno kao što se to najavljivalo, pa ćemo mi još jednom uživati u periodu testiranja koje će čitavi servis za nas pripremiti bogati zapadnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Redditu je ekipa imala priliku rešetati pitanjima ekipu iza Stadia platforme i otkriveno je kako na startu neće biti dostupna gomila funkcija koje su se najavljivale u dosadašnjim PR prikazuima.

Što neće biti dostupno?

  • Stream Connect – Mogućnost kojom se jednim klikom dodaje stream drugog igrača u tvoju igru. Primjerice, Ghost Recon Breakpoint igrači u squadu mogu u sekundi podijeliti svoju sliku kolegi iz teama, gdje on gotovo instantno, negdje u rubu ekrana može vidjeti što njegov kolega radi i gdje se nalazi. Ovo možda bude dostupno do kraja godine.
  • State Share – Mogućnost dijeljenja neke točke igre u vidu linka. Primjerice, želite nekome pokazati određeni level u igri. Pošaljete prijatelju generirani link, on klikne na njega i igra se pokrene točno na tom dijelu. Za
  • Crowd Play – Opcija za Youtubere koja omogućuje gledateljima da im se pridruže u igri. Streamer će moći odabrati koliko ljudi se može pridružiti, koliko i tko čeka u redu, kao i prilagoditi igru svojim preferencijama. Odlično primjerice kod organizacije turnira.
  • 4K, HDR i 5.1 surround na PC-ju – Google se hvalio kako će igraći na slabijim konfiguracijama moći igrati u ogromnim rezolucijama, ali to ipak neće moći. Barem još neko vrijeme streamanje igara bit će ograničeno na 1080p, bez HDR-a i surround audia.
  • Bežićni kontroler – Oni koji su naručili posebni Stadia kontroler neće moći igrati u bežično osim ako ne posjeduju Chromecast Ultra usb stick. Ako želite igrati sa Stadia kontrolerom na PC-ju, mobitelu ili tabletu trebat ćete ga povezati kabelom.
  • Achievementi – Ni ovoga neće biti na startu Stadije.
  • Buddy Pass – Bilo je obećano kako će kupci Founders edicije moći prijatelju pokloniti tzv. Buddy Pass koji će im omogućiti da isprobaju Stadia Pro servis na tri mjeseca. Ipak, na to će se trebati čekati nekoliko tjedana.

Ekipa iz Stadije je tako priznala kako popriličan broj toga neće biti omogućeno na startu, pa poručila kako će Stadiji pristupiti slično kao i svojim ostalim proizvodima. Odnosno kako će ih s vremenom nadograđivati ovisno o naputcima korisnika.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano