Vijesti

Google Stadia je itekako živa, uskoro ćemo doznati cijenu, datum izlaska i ostale launch podatke

Osjećate li miris E3-a u zraku ili smrad rafinerije? Ili pak, ne osjetite ništa jer ste pravi gamer i igrate samo Fortnite i živo vam se fućka za gaming zbivanja diljem svijeta? Ako je vaš odgovor na bilo koje pitanje “DA” ili “NE”, onda ste na pravom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google se ovih dana zabavlja s uskraćivanjem podrške Huawei telefonima, a nas ipak zanima više što se događa oko Google Stadije – jedinog next-gen servisa koji dolazi ovu godinu jer PS5, a vjerojatno i Xbox Next dolaze tek 2020. godine.

Gamepad je malo “anemičan”, zar ne? Školski sve odrađeno.

Dok Google šuti, Sony i Microsoft najavljuju partnerstvo koje je sve šokiralo. Ove dvije kompanije zajedno će se suprostaviti upravo Google Stadiji što je dobar znak da Google radi nešto dobro. Google je div, svi to znamo, a Sony i Microsoft zajedno su Hodor + Bran u jednom.

Shvatio je Google da je vrijeme da prekine šutnju, pa ćemo ovo ljeto saznati zapravo sve što nas zanima.

A zanima nas cijena, definitivno. Koliko će nas koštati to streaming zadovoljstvo i koje pakete će Google ponuditi? Ne zaboravite da Stadia nije konzola, već streaming servis opakih mogućnosti i snage.

Zanimaju nas igre naravno koje će Stadia nuditi, a budite sigurni da će nakon E3-a, a možda i za vrijeme E3-a, Google pokazati puno toga. Sumnjam da ćemo čekati kraj ljeta za objavu, već je puno realnije nakon E3-a. Zašto? Naime, veliku većinu novih igara za koje ne znamo, sigurno ćemo vidjeti na Stadiji koja će do dolaska PlayStationa 5 i idućeg Xboxa biti najjača “stvar” na tržištu.

I treće pitanje koje nas zanima su naravno svi oni mali detalji launcha. Hoće li biti usluga simultano dostupna u svim zemljama koje je Google predvidio, ili će biti u nekakvim intervalima. Prema dostupnim informacijama, Hrvatska (a ni susjedne zemlje) nisu još uvijek na Stadija mapi i ne zna se koliko ćemo mi morat čekati na dostupnost usluge.

Launch Stadije očekujemo u periodu od listopada do prosinca ove godine, a sve detalje ćemo saznati vrlo brzo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano