Vijesti

Google ulazi snažno u gaming vode i pokreće servis za igranje igara putem interneta, AC Odyssey besplatan svima

Doslovno preko noći gigant je ozbiljno ušao u gaming vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se još uvijek snažno diskutira o tome hoće li Sony i Microsoft uopće razvijati novu generaciju konzola koje će zamijeniti PlayStation 4 i Xbox One, ili će sve prebaciti u igranje iz oblaka, što i jest budućnost igranja, samo je pitanje koliko daleka, Googletu snažno ulazi u utrku.

Pa dok je sad i više nego očito kako će današnji najpopularniji proizvođaču ući u najmanje još jednu generaciju fizičkih konzola s PlayStationom 5 i Xboxom Two (ili kako će ga već “stručnjaci” nazvati), Google je sve iznenadio i pokrenuo Project Stream.

Novac nije problem

Usluga koja zasad nije dostupna kod nas stanovnicima Amerike dopušta igranje igara putem interneta, dakle ne moraju fizički imati niti konzolu niti igru, sve se izvodi na njihovom hardveru, a prikazuje se na našem ekranu. Prva igra koja je dostupna za testiranje, i to besplatno, je najnoviji Assassin’s Creed Odyssey.

U videu ispod uvjerite se kako izgleda streamanje igara s Googlea, a ako živite u SAD-u možete se prijaviti za igranje i testiranje ovdje. A kako će se razvijati Googleov Project Stream i hoće li na kraju iz faze testiranje se uopće odlučiti konkurirati Sonyju i Microsoftu tek nam preostaje za vidjeti. Ako netko ima dovoljno novaca za takvo nešto onda je to ovaj gigant.

https://www.youtube.com/watch?v=sE53eSbzxoU

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano