Vijesti

Gothic remake dolazi na PC i next-gen konzole

Sjećate li se možda ove vrlo solidne, a na momente i odlične RPG igre? Gothic je izašao još tamo 2001. godine i bio je prilično dobro prihvaćena igra od strane kritike, ali i igrača. THQ Nordic je otprilike prije dva mjeseca izdao Gothic Playable Teaser koji je kompaniji poslužio kao svojevrsni test i pokazatelj ima li na tržištu uopće želje za remakeom originala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 180 tisuća igrača zaigralo je Gothic Remake teaser, a preko 94.8% igrača koji su dali svoj feedback potvrdilo je da želi Gothic Remake. Teaser je skupio čak preko 9 tisuća recenzija na Steamu i developerima je bilo jasno da igrači žele ovu igru.

THQ Nordic je tako potvrdio da će na igri raditi novoosnovani studio u Barceloni koje će isključivo raditi na Gothicu. Potvrđeno je da igra neće izaći sigurno prije 2021. godine za PC i next-gen konzole.

Developeri će i tijekom razvojnog procesa igre također slušati glas zajednice kako bismo dobili pravu Gothic igru u modernom ruhu.

We are up for the challenge to develop a full Gothic remake which will stay as faithfully as possible to the original experience and transport the atmospheric world of Gothic into a high quality look and carefully modernizing certain gameplay mechanics.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano