Vijesti

Grafička kartica AMD Radeon RX Vega 64 je jaka kao Nvidia GTX 1080

Uskoro se miče embargo na AMD-ove kartice bazirane na VEGA arhitekturi. evo i nekih usporednih rezultata koji su u međuvremenu procurili u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim benchmarkovima koje je izveo Hwbattle, AMD Radeon RX Vega 64 (zračno i tekuće hlađenje) će imati rezultate slične Nvidijinoj kartici GTX 1080 FE. Titan je još uvijek nepobjediv. Osim 3D Mark rezultata, testiranje se vršilo na igrama kao što su Battlefield 1, Civilization 6, Metro: Last Light Redux, Ghost Recon: Wildlands i Titanfall 2. Igre su pokretane na rezolucijama od 1080p, 1440p i 4K.

Rezultati variraju tako da pri 4K u igrama Titanfall 2 i Ghost Recon AMD dominira dok pri nižim rezolucijama Nvidia odnosi pobjedu. AMD pobjeđuje u Battlefield 1 na sve 3 rezolucije dok Metro i Civilization 6 nose zelene boje. 3D Mark rezultati daju laganu prednost Nvidii iako AMD ne zaostaje puno. Svakako treba uzeti u obzir da se radi o DirectX 11 igrama te bi se stvari možda mogle početi mjenjati kada stignu DirectX 12 igre koje će koristiti Vega mogućnosti kao Rapid Packed Math.

Prema rezultatima koje možete vidjeti u grafikonima u nastakvu, čistog pobjednika nema jer u nekim kategorijama pobjeđuje crveni, a u nekima zeleni tim.

AMD_Nvidia 1-1.jpg

AMD_Nvidia 2-1.jpg

AMD_Nvidia 3-1.jpg

AMD_Nvidia 4-1.jpg

AMD_Nvidia 5-1.jpg

AMD_Nvidia 6-1.jpg

AMD_Nvidia 7-1.jpg

Izvor: DSOG

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano