Vijesti

GTA VI postaje Xbox One ekskluziva

Microsoft napravio istu stvar kao i sa zadnjim Tomb Raiderom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi po zadnjim izjavama Phila Spencera onda nas opet čeka ista situacija kao što je to bio slučaj sa Rise of the Tomb Raider. Rockstar već duže vremena razvija GTA VI, nema nikakvih detaljnijih informacija o igri, a točan datum izlaska još nije poznat. Međutim, to nije spriječilo Microsoft da pokaže financijsku moć i otkupi eksluzivna prava na igru i to čak na godinu dana! Nije poznato hoće li PC platforma ostati zakinuta za spomenuti vremenski period, ali ako Microsoft nastavi sa praksom u zadnje vrijeme, onda je to malo vjerojatno.

Phil Spencer je za Xbox časopis izjavio kako ovo nije udar na ostale igrače, već samo poboljšanje odnosa sa ostalim razvojnim timovima i pružanja što boljih eksluziva za Xbox platformu.

“Vrlo je skupo financirati razvojni studio sa reputacijom koju posjeduje Rockstar. To bi bilo jednostavno neisplativo za nas i puno lakše nam je na neki način sudjelovati u razvoju njihove igre kako bi kasnije imali AAA naslov u našem portfoliu. GTA je zaista važna franšiza, te smatram da predstavlja jedan od temelja modernog igranja. Na ovaj način smo zaista poboljšali odnose sa taleniranim ljudima iz Rockstara i vjerujem kako će upravo GTA VI biti najvažniji naslov u našoj ponudi. Ovo nije udarac na ostale igrače, već samo ulaganje u našu konzolu. Ako uložimo određena sredstva u razvoj, onda očekujemo i nešto zauzvrat, a to je najbolje igraće iskustvo za naše igrače.”

Svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije i reakcije tržišta na ovakav potez. Osim toga, nestrpljivo čekamo i konkretne detalje oko novog GTA naslova i nadamo se skorim slikama iz igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano