Vijesti

Imamo 18 novih informacija o Cyberpunku 2077. Uživajte.

Poljski časopis PSX EXTREME u najnovijem broju imao je privilegiju pisati o Cyberpunku 2077 na temelju posjeta ekipi iz CDPR-a. Kroz čak 10 stranica su se raspisali o svemu što su saznali, a jedan dobar čovjek sve je preveo na Redditu.

Možemo ovdje napisati rezime svega. Ali nećemo. I nama i vama je veći gušt čitati sve i upijati točku po točku. Ipak je to jedna od najiščekivanijih igara ove generacije konzola. Uživajte.

 • Badlands, ruralno područje koje okružuje Night City je neprijateljski nastrojeno mjesto. Raslinja nema previše, a nema ni životinja, ljudi su ih pobili i pojeli. Tamo nećemo željeti ići nenaoružani.
 • U Badlandsu ratuju dvije sukoboljene frakcije. Wraightsi nam nisu skloni, dok su Aldecadosi također agresivni, ali s njima ćemo imati mrvicu više šanse za nekakav odnos.
 • Skill sistem je nevjerojatan detaljan. Kako igramo i leveliramo, skupljamo progression bodove koje možemo potrošiti na nove skilove i za boostanje atributa poput snage, refleksa, držanja ili inteligencije. Izbor čipova za ugradnju usko ovisi o atributima koje podižemo.
 • Što više koristimo jedno oružje to smo bolji s njim, a isto ide i za melee borbu i hakiranje.
 • Street Cred ćemo prikupljati obavljajući različite zadatke, a što je on veći, to znači da imamo opasniju reputaciju na ulici, što sa sobom otvara bolje i ozbiljnije questove.
 • Svoj stan nećemo moći uređivati, ali ima utjecaja na priču i gameplay. U njemu ćemo spremati opremu, čitati mailove i pristupati internetu, a tu ćemo okupljati s nekim drugim likovima u igri.
 • AI vozača na cesti ne izgleda najbolje, nadamo se da će taj aspekt ispolirati do izlaska igre.
Već vidimo da će nam ovo biti omiljeno prijevozno sredstvo.
 • Ukrasti automobil nije jednostavno. Ako nas vidi policija ili neka banda nećemo se dobro provesti. Kao i u GTA igrama treba pobjeći i sakriti se, ili se boriti s njima.
 • Možemo kupovati vozila i držati ih u garaži, ali ukradeno ne možemo spremati.
 • Loot i lootanje je bitno, a uz već standardne stvari za craftanje oružja i oklopa tu su i kolekcionarski itemi. Za lakše lootanje moguće je instalirati poseban čip s kojim ćemo lakše pronalaziti rijetke iteme. Ponekad ćemo čuti nekog NPC-a kako priča o nekom itemu, a ako pažljivo slušamo možemo ga i pronaći.
 • S NPC-evima ćemo moći ulaziti u prijateljske odnose, a s nekima i u više od toga. Moguće je imati i više romantičnih veza istovremeno. Nećemo moći zavesti svakog NPC-a, a to će ovisiti o atributima i pozadinskoj priči. Za “prasnuti” nekog specifičnog možda će trebati započeti igru ispočetka s odabirom drugačijih karakteristika.
Gdje je Johnny? Eno ga lovi pse. Bit će gozba večeras. Zvuči gadno, ali to je Badlands.
 • Pozadinska priča otkriva nekakvu vrstu pandemije među životinjama, pa životinja praktički pa ni nema čak ni u gradu. Ipak, moći ćemo naići na pokoju životinju, najčešće u vlasništvu bogate elite.
 • Između 2020. i 2077. godine cyberspace je hakiran. Velike korporacije su zatim izolirale taj dio mreže s “Blackwallom”. Taj izolirani dio mreže je toliko opasan da mnogi koji ga odluče istražiti se više nikad ne vrate.
 • Razina detalja je zapanjujuća, a u kombinaciji s atmosferom svijet Cyberpunka 2077 je unikatan i zapanjujuć.
 • Religija igra značajnu ulogu u svijetu igre. U jednoj od misija ćemo se usred propovijedi pronaći u crkvi s neonskim križem. Tako ćemo u nekim kućama nailaziti na tehnologiju poput starih, zastarjelih televizora prvenstveno iz religioznih uvjerenja vlasnika kojima vjera zabranjuje korištenje moderne tehnologije.
 • Radi se na NewGame + modeu.
 • Kraj igre će ovisiti o odlukama koje ćemo donositi, a na kraj mogu utjecati čak i ishodi side misija.
 • Za kraj anegdota o Keanuu Reevesu: Keanu je 15 dana snimao u studiju za igru i bio je izrazito angažiran. Nakon što je prošlo neko vrijeme i kad se vidio s developerima pred E3, čovjek je zapamtio imena apsolutno svakog čovjeka s kojim je ranije radio. Legenda.
Oznake

5
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
biverDeadwalkerWekyWooddieBoneShooter Recent comment authors
novije starije popularnije
Shooter

Hype za ovu igru mi samo nastavlja rast. Ali izgleda onda da Keanu ipak neće imat puno vremena u igri, 15 dana snimanja je ništa. 

WooddieBone

Nije ako si profesionalac.

Deadwalker

GTA IV je i danas genijalna igra.

biver

Nista sto sam procitao nije niti revolucionarno niti novo. Sve ovo je vec vidjeno u igrama. Ostaje da vidimo kako ce se to odvijati u real timeu i nadam se da nedostatak zivotinja nece doprinijeti mrtvilu svijeta u kojem se igra odvija. Poznavajuci cd red letvica je postavljena visoko, mislim da nece razocarati. Meni sve u svemu zanimljivo, ali nista vise od toga.

Weky

Zvuči ko GTA IV. Samo im je netko zaboravio reći da je to 12 godina stara igra.

Povezano

Back to top button
Close
Close