Vijesti

Imamo hrpu novih GTA VI informacija – igra je inspirirana Narcos serijom, vraćamo se u Vice City, ali i Rio de Janeiro

Kažu da ponedjeljkom ni trava ne raste, ali kad se ujutro probudite i vidite ovakve informacije i ponedjeljak postane odmah bolji. Sve ovo što ćete sad pročitati uzmite s oprezom jer naravno da ništa nije potvrđeno, ali sve ove nove informacije se podudaraju s ranijim informacijama. Svi ovi podaci iscurili su na Redditu , a vijest su prenijeli i drugi veći portali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GTA VI nosi kodno ime “Project Americas” što smo već ranije pisali. Ovo “Americas” je u množini jer prema informacijama radnja priče se odvija u Vice Cityju, ali ćemo u nekim trenucima ići u Rio de Janeiro, kao i Liberty City u New Yorku.

Igra je smještena u sedamdesete odnosno osamdesete godine i sve se vrti u igri oko droge, Zbog toga Rio de Janeiro. Igra će imati samo jednog glavnog protagonistu (muškog navodno). Lik s kojim ćemo igrati zove se Ricardo. Počinjemo naravno od nule radeći samo nekakve sitne poslove oko droge, a kako se priča razvija imamo sve bitniju ulogu. Čini se kako bismo mi mogli postati “kraljevi droge” ili ćemo biti prikriveni FBI agenti.

Navodno, ogromni zatvor je jako bitan dio igre, ali zaista ne znamo o tome više detalja.

Tajfuni, uragani i next-gen ludnica

Prema informacijama, “Project Americas” ideja počela se razvijati još 2012. godine, no tek 2015. godine počeo je aktivniji razvoj na igri. GTA VI se radi za next-gen konzole i pitanje je hoće li ikad izaći na PS4 i Xboxu.

Evo još nekih novih informacija:

  • fokus na vremenske nepogode – poplave, uragani i tajfuni će biti vrijedno prenešeni i simulirani u igri
  • zgrade i vozila će se mijenjati kroz godine što navodno Rockstaru predstavlja najveći problem u razvoju igre
  • ekonomija i mikromanagement igre na potpuno novoj razini, nikad viđenoj u igrama
  • Narcos (Netflix) serijal je ogromna inspiracija i uzor igri
  • 70/80-te soundtrack
  • izgradnja kokainskog carstva ima ogromnu ulogu u igri (nešto kao Vice City Stories), ali na puno većoj i kompleksnijoj razini
  • od sad ćemo na sebi moći imati oružja na realističan način, odnosno realnu količinu koju lik može nositi. Nema više one virtualne naprtnjače gdje možemo potrpati čitav vojni arsenal oružja. Umjesto toga, oružja ćemo spremati u prtljažnik vozila
  • body armor će od sad itekako biti vidljiv u igri (vidjet će se kako se raspada kad nas pucaju i sl.)
  • likovi će pričati svoje nativne jezike, pa će biti hrpa prijevoda
  • HIV (sida) i imigracijska kriza će biti također u igri jer to razdoblje je poznato po tome
  • u igri će biti i virtualni Fidel Castro i za njega ćemo raditi misije. Zanimljivo, u igri će biti i Martin Madrazo kao i njegov otac za koje ćemo također raditi misije
  • igra je u pre-alpha fazi i nema informacija o datumu izlaska

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano