Vijesti

Iscurio je prvi PS5 benchmark i rezultati su nevjerojatni – PS5 je jači od 1080 GTX i 2070 RTX grafičkih kartica

Znamo da će PlayStation 5 biti jako moćan stroj, no čini nam se da da smo dobili i prve benchmark rezultate za uređaj kodnog imena “Gonzalo” za kojeg znamo da je PlayStation 5.

Ovo nije službeno potvrđeno, niti će ikad biti, ali vijesti dolaze od čovjeka koji već godinama leaka benchmarke za razne grafičke kartice i to prilično točno. Naravno da ovo možda nije sve istina ili da će se performanse promijeniti, ali ako je ovo zaista točno onda su ovi rezultati za konzolu i više nego impresivni.

A rezultati kažu da da je PlayStationov 5 APU (znate da AMD radi na grafici za PS5) postigao veće rezultate od zaista vrhunskih grafičkih kartica koje same koštaju više nego što će PS5 ikad koštati.

Dakle, jedino bolji rezultat ima 2080 RTX grafička, a sve druge je PS5 prešišao. Sve ove grafičke kartice bez problema “guraju” 4K + 60 FPS-ova na PC-u.

Kad usporedimo rezultate s klasičnom PlayStation 4 konzolom, onda možemo vidjeti da je PS5 ostvario 4 puta bolje rezultate na testiranju.

Nije loše nikako, zar ne? Iz nekoliko raznih izvora smo čuli da će PS5 biti zaista prava zvijer i veći skok nego što je PS4 bio u odnosu na PS3. Nadamo se da će se Sony odlučiti podijeliti više informacija do kraja godine.

Kao što znate, PlayStation 5 izlazi negdje na jesen-zimu 2020. godine.

Oznake

14
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
9 Comment threads
5 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Chono7VirtyHeatikralBoja1964 Recent comment authors
novije starije popularnije
Zero

Bolje od Chonovog kompa, jbt.: p

WooddieBone

Objavio/la: ZeroBolje od Chonovog kompa, jbt.: p

comment image

Deadwalker

Čekajte samo dok NVIDIA do kraja 2020. izbaci 7nm seriju, opet će Chono imati jaču konfu 😛

Nexus

Chono na aparatima 😂

Master_X

On se niti ne skida od njih.

ikral

I igrat PUBG na njoj.

Chono7

Nic od tega. Ako PS5 ne bude imao onu gay rasvjetu kao PC od Woodija, nema ni rezultata. MAGAZIN!!!

Virty

Uh, koja pila.
Vrhunski.

Danijel Kobešćak

Gow, horizon zero dawn, tlou, spiderman, rdr2 sve te igru su na ps4 koji ima 5000 njihovih bodova a ps5 ima 4x veci rezultat, zelim reci ako ps4 ima takvu grafu kakvu bude imao ps5 koji je 4x jaci, sigurno kupujem, ne na dan izlaska ali za par mjeseci garant

ikral

Ali može li konzola vrtiti vindovse, ha? End of diskašn.

XYZ

I do jeseni-zime 2020. Nvidia će izbaciti RTX 3070 koja će ostaviti PS opet u prašini…

Boja1964

Nije poanta tko će koga ostaviti u prašini već što će se moći vrtiti na pojedinoj konfiguraciji. Konzole se ne natječu s računalom u sirovoj snazi jer to nema smisla. Sjetimo se prvog uncharteda i tadašnje snage konzole te kako je igra izgledala. S tim specifikacijama u to vrijeme na PC ne bi mogao podići niti windowsw a kamoli nešto igrao. Konzola je zatvoren sustav koji služi samo za igranje i maksimalno je optimizirana za taj posao. Tako da neki put ta prašina i nema smisla…

ikral

To bi bilo impresivno da izlazi sad, za dvije godine to je mid low PC spec. Preskačem.

Heat

vidi minusa, zaboravio si napisat “Kappa”

Povezano

Back to top button
Close
Close