Vijesti

Iz 3D Realmsa (Max Payne, Duke Nukem) tvrde da su PlayStation 5 i next-gen Xbox drastično jači od Google Stadije

Ako ste nas pratili prošli tjedan onda znate da smo pisali o tome kako je većina studija već dobila PlayStation 5 razvojne jedinice iliti “dev kitove.” Zato je i Sony iznenada najavio PS5 baš zbog ovakvih stvari o kojima ćemo sad ovdje pisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadia je već gotova?

Prema riječima potpredsjednika 3D Realms-a, Frederik Schreibera, PlayStation i Xbox imaju nešto posebno za iduću generaciju konzola. Generaciju koja nikad prije nije došla tako blizu moćnim PC računalima, što znači da su next-gen konzole puno, puno jače od Google Stadia-e koja je prema njegovom mišljenju jednostavno preslaba.

Sa svakom novom generacijom platformi približavamo se sve više PC standardima što pogoduje svim developerima. Iduća generacija donosi ogroman “boost” u performansama.

Dotaknuo se i Google Stadia platforme za koju misli da nije trenutno zanimljiva developerima jer prema njegovom mišljenju, nije još vrijeme za streaming “konzolu”, ali je veći problem spomenuta razlika u performansama u odnosu na next-gen PlayStation i Xbox.

Ne mislim da je Stadia trenutno bitan igrač, posebno zbog toga što će u performansama značajno zaostajati za PlayStationom 5 i idućim Xbox-om.

Podsjetimo, Google se ranije pohvalio da je Stadia nekoliko puta jača od PS4 Pro konzole i Xbox One X konzole što zaista nije malo, no očito kad se usporedi s performansama PS5-a i next-gen Xbox-a slabija je dosta.

Stadia ima 10.7 teraflopsa, ali PS5 i nextgen Xbox su očito puno. puno jači

Budući da znamo da PlayStation 5 ne dolazi ove godine, nego vjerojatno tek tamo u studenom 2020. godine, još nam ostaje pričekati da vidimo kad dolazi idući Xbox.

Poznato je da Google Stadia dolazi krajem ove godine, pa će Google sigurno uzeti dio kolača posebno ako Xbox Next ne dođe u 2019. što je malo vjerojatno. Mišljenja smo da će i idući Xbox doći u 2020., ali prije PlayStationa 5.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano