Vijesti

Iz AMD-a su potvrdili da su za PlayStation 5 napravili “super tajnu stvar” koju Sony uopće nije otkrio

Znali smo itekako da Mark Cerny nije otkrio sve adute PlayStationa 5. Znate da konzole uvijek imaju taj “secret sauce” koji ih čini još posebnijim i jačim. Upravo ih “secret sauce” razdvaja od PC-a i omogućava znatno jeftinije igranje za igrače, na gotovo PC performansama. Kažem gotovo jer znamo svi da će u nekom periodu konzole nakon nekog vremena uvijek zaostajati za PC high-end mašinama za koje stalni izlaze nove komponente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već i Perica iz prvog razreda osnovne zna napamet PlayStation 5 specifikacije. Barem ove što je Sony otkrio jer očito glavnog asa u rukavu nisu.

  • CPU (procesor): 8 jezgri AMD Ryzen (7nm Zen 2)
  • Grafika: Radeon Navi – podržava ray-tracing i 8K rezoluciju
  • Podržava igranje PlayStation 4 igara
  • Podržava fizičke diskove
  • Najbrži SSD ikada i igdje (Spider-Man fast travel loading od 15 na PS4 Pro konzoli do 0.8 sec na PS4 devkitu

No to nije nikako sve. Je, jasno da je PS5 prava zvijer i igraća mrcina, ali “secret sauce” je ono što će ga činiti posebnim. Iz AMD-a su jučer to i potvrdili izjavom da su napravili nešto specijalno za PlayStation 5.

AMD je za PlayStation 5 napravio najbolji tajni “umak” ikad

AMD uopće ne krije niti pokušava skriti svoje veselje oko PlayStationa 5. Partnerstvo sa Sonyjem traje zaista već desetljećima, a posebno su oduševljeni s PlayStation-om 5.

What we have done with Sony is really architect something for their application, for their special sauce. It’s a great honor for us. We’re really excited about what the next generation PlayStation will do. 

Poznato je da AMD surađuje s Google-om na Stadiji, a navodno da je i idući Xbox upravo temeljen na AMD-ovom “čipsetu.” Dakle, AMD drži sve konce velikih kompanija.

We are so honored and proud to be part of Sony’s next-generation PlayStation. This has been a really long-term partnership with them. We love gaming. We think gaming is a really good secular growth market.

Ne možemo uopće nagađati što to PlayStation 5 krije pod haubom, ali vjerujte nam da je taj “special secret sauce” itekako bitan sastojak u čitavoj ovoj priči. Imat će ga zasigurno i next-gen Xbox, ali na drugačiji način.

Jedva čekamo više detalja koje ćemo nadamo se dobiti već idući mjesec kada kreće E3 sajam gdje neće biti PlayStationa, ali svejedno ne očekujemo da će PlayStation samo šutjeti i gledati najvažniju Xbox konferenciju u povijesti kompanije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano