Vijesti

Iz Epica su poručili Steamu da će prestat kupovati ekskluzive, ako oni (Steam) promjene uvjete poslovanja

Nadam se da ste već bili u kinu i pogledali Avengers: Endgame. Epsku bitku Marvelovih junaka i zaključak jedne sage koju ćemo zauvijek pamtiti. No, ovdje nije “ta” saga u pitanju već isto tako epska bitka – Steam vs Epic Games Store.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steam vs Epic

O ovoj temi smo dosta i mi pisali i pisat ćemo jer u zadnje vrijeme više je ekskluzivnosti na PC tržištu nego što je to slučaj s konzolama. Znate svi da je prije par mjeseci Epic Games Store počeo agresivno kupovati ekskluzive i na taj način je razljutio mnoge PC igrače. Posebno se to odnosi na Steam igrače koji ne žele iz protesta, ali i drugih razloga instalirati Epic Games launcher.

A iz Epica su jučer poručili jasno i glasno Steamu da će oni prestat svoju politiku ekskluzivnosti, ako Steam poboljša uvjete za izdavače. “Spasitelj” Epic Games od Steama traži da i oni developerima daju 88% od prihoda, a ne kakva je trenutna praksa 70/30.

Budući da smo prilično sigurni da Steam neće napraviti tako veliki zaokret u poslovanju, mislimo da ćemo i dalje gledati isti scenarij koji gledamo nekoliko mjeseci.

Inače, Epic Games je jako zadovoljan dosadašnjim ekskluzivnim dealovima, a zadovoljni su i sami izdavači jer im ostaje više novca. Posebno su sretni s uspjehom Metro: Exodusa i The Divisiona 2 koji su donijeli lijepu “lovu” Epicu, ali još ljepšu i veću njenim izdavačima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano