Vijesti

Kažu svi da je ovo najbolja FIFA ikada!

Pregledavajući forume uz jutarnju kavu, čitajući naš FFA.hr forum i odigravši sam par mečeva u demou, vidim da se jedan zaključak stalno provlači – FIFA 19 je najbolja FIFA do sada!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja bih iskreno volio čuti vaša razmišljanja. Nekada sam igrao sportske igre daleko više nego sada. Bila su to vremena kada sam s bratom igrao sve – od nogometa, košarke pa čak i NHL-a. Svađali smo se, psovali se, ali ima li većeg gušta nego brata ili prijatelja dobiti u partiji PES-a ili FIFA-e i onda mu trljati sol na ranu? FIFA serijal daleko je dogurao. Danas je apsolutno najprodavanija simulacija nogometa. O popularnosti igre svjedoči pad PSN-a i Xbox Livea kada je neki dan postavljen demo FIFA-e 19. Jednostavno serveri nisu izdržali toliku navalu ljudi. Mi kao portal smo o FIFA-i 19 zaista puno pisali, pa ako vas zanima svakako pročitajte i pogledajte naš video.

https://www.youtube.com/watch?v=-rQyTVa9mxA

Moram priznati da očekivanja ove godine nisu bila velika. Pogotovo jer je nakon zatvorene bete masa ljudi pisala da su novosti u igri nikakve i da se izbjegne kupnja jer je FIFA 19 teška reciklaža. Onda je došao 13. 9. i počela je sva ta nogometna ludnica i euforija. U siromašnom demou što se tiče modeova već prva, druga, a kasnije deseta utakmica pokazala je da je ovo vrlo vjerojatno najbolja FIFA. Barem do prvog patcha. Sve nove mehanike koje imate gore u videuu ili članku rade skupa savršeno.

Dodavanje je puno realnije i otežano. Točno se sada vidi i primijeti kada loptu daje vezni igrač, a kada loptu pokušavate dodati sa stoperom iz 4. županijske lige. Fizika lopte je puno bolja. Čak mi se čini da je obrana jako poboljšana, jednostavno pametnija puno. Novi riskantni udarac sam do sada pogodio samo dva puta, ali bome kada sam pogodio, zabio sam spektakularne golove. Do tada sam bio Petar Krpan i Ilija Sivonjić u jednom. Konačno su i dueli nekako realniji i bolji. Taj sustav 50-50 jednostavno zasada radi odlično. 

Active touch je daleko najbolja stvar. Nevjerojatno koliko jedna mala, na papiru nebitna stvar mijenja ritam utakmice i sam gameplay. Usporedio bih ga s Lukom Modrićem koji kad u Realu dobije loptu i u trku vanjskom odigra loptu s očima za napadače, i to sve u par sekundi. Tih par metara viška na terenu koje dobijete tim prvim, bržim i boljim dodirom puno znače. Nove mehanike traže učenje i privikavanje i ne možete sve otkriti odmah. Kasnije kada sam i sam skužio nove stvari, baš me zanimalo što ekipa kaže i dugo, baš dugo nije bilo toliko pozitivnih komentara na promjene i igru.

Najvažnije je da je FIFA napredovala na terenu i da je gameplay bolji, ali apsolutno se mora spomenuti atmosfera u igri. U demou imate priliku odigrati Ligu prvaka koju je ove godine prigrabio EA i atmosfera odnosno navijanje prije i tijekom utakmice je nevjerojatno, produkcijski na neviđenoj razini. Znači, uzeo sam bezveze PSG, a na tribinima ogroman Neymar. Znači publika vizualno i zvučno daje nevjerojatnu atmosferu, a i novi komentatori su pravo osvježenje. Još kada čujete taktove Lige prvaka naravno da se naježite.

Demo je zaista siromašan što se tiče modeova jer prava je šteta što nam nisu dali iskušati sve nove stvari u kick-off modu kojih će biti pregršt. Ako niste skinuli, demo vam je dostupan na PS4, PC i Xboxu. Puna igra izlazi za malo manje od 14 dana i već sada je jasno da će opet srušiti sve prodajne rekorde što se tiče sportskih igara. Kakva je vama igra i slažete li se sa mnom i većinom ostalih igrača da je demo jednostavno oduševio i da je FIFA konačno napravila veći korak unaprijed u odnosu na prijašnje godine?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano