VijestiZanimljivosti

Kina ograničava djecu na “samo” 90 minuta igranja dnevno

Kineske vlasti već se godinama bore i vide problem u djeci koja igraju videoigre. Djeca u Kini u prosjeku igraju više nego djeca u bilo kojoj drugoj državi na svijetu. Uvođene su različite restrikcije i zakoni, međutim, nijedna akcija dosad nebi trebala dati rezultate kao ova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući novom zakonu putem kojeg multiplayer igre u Kini moraju tražiti i ovjeriti ime i prezime igrača, vlasti u Kini su uvjerene kako će moći provoditi restrikcije u omjeru većem nego ikad. A kad je već sistem doveden u stanje kakvog se nebi posramila ni fikcija George Orwella, uvedene su nove restrikcije.

Djeca do 18 godina starosti moći će igrati maksimalno 90 minuta dnevno radnim danima, dok će se taj period produžiti na 180 minuta vikendom i praznicima. No to nije sve. Djeca je uz to zabranjeno i igranje poslije 22 sata.

Djecu bi to trebalo natjerati da se uhvate knjige ili barem izađu vani, ali oni najpametniji bi mogli odigrati pokoju single player igru. Odspojeni od interneta, na miru i bez kontrole “velikog brata”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano