Vijesti

Kina ograničava djecu na “samo” 90 minuta igranja dnevno

Kineske vlasti već se godinama bore i vide problem u djeci koja igraju videoigre. Djeca u Kini u prosjeku igraju više nego djeca u bilo kojoj drugoj državi na svijetu. Uvođene su različite restrikcije i zakoni, međutim, nijedna akcija dosad nebi trebala dati rezultate kao ova.

Zahvaljujući novom zakonu putem kojeg multiplayer igre u Kini moraju tražiti i ovjeriti ime i prezime igrača, vlasti u Kini su uvjerene kako će moći provoditi restrikcije u omjeru većem nego ikad. A kad je već sistem doveden u stanje kakvog se nebi posramila ni fikcija George Orwella, uvedene su nove restrikcije.

Djeca do 18 godina starosti moći će igrati maksimalno 90 minuta dnevno radnim danima, dok će se taj period produžiti na 180 minuta vikendom i praznicima. No to nije sve. Djeca je uz to zabranjeno i igranje poslije 22 sata.

Djecu bi to trebalo natjerati da se uhvate knjige ili barem izađu vani, ali oni najpametniji bi mogli odigrati pokoju single player igru. Odspojeni od interneta, na miru i bez kontrole “velikog brata”.

Oznake

1
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Icek ™ Recent comment authors
novije starije popularnije
Icek ™

Totalna debilana. Kad već kontroliraju ISP, zar im nije jednostavnije dogovoriti sa ISP da se zabrani promet prema određenim serverima na period duži od 90/180 minuta. Puno jednostavnije, ionako to svi ISP diljem svijeta rade.

Povezano

Back to top button
Close
Close