Vijesti

Koliko su Ninji platili za prelazak s Twitcha na Mixer?

U ljeto kad smo naviknuli na velike nogometne transfere dogodio se onaj jedan u digitalnom svijetu. Najpopularniji streamer na svijetu Tyler Blevins Ninja objavio je kako neće više streamati na Twitchu. Ninja je prešao na Mixer, Microsoftov konkurentski servis koji još uvijek probija svoj put i tamo će ekskluzivno streamati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Microsoft se ovaj transfer isplatio već s prvim streamom na kojem je Ninju pratilo preko 80 tisuća ljudi, a u trenutku pisanja ovog teksta prikupio je već preko 700 tisuća followera. Ni blizu njih 14,2 milijuna koliko ih ima na Twitchu, ali ima vremena da se dođe do te brojke.

Dakle, Microsoft je već u prvim danima dobio stotine tisuća novih korisnika. A što je dobio Ninja? Veliku sumu novaca, to je sigurno, ali detalji “transfera” nisu poznati. Međutim, postoje špekulacije u grubi izračuni.

Od desetak do stotinu milijuna dolara

Popularni streamer Forsen koji ima preko milijun followera na Twitchu i ima iskustva kao profesionalni esport igrač dao je procjenu kako je Ninja “potpisao” vjerojatno na tri godine, a svaka godina ugovora bi mu trebala donijeti 6 do 8 milijuna dolara. “U esportu nema duljih ugovora od tri godine, a sve ispod se nikome ne isplati u ovom slučaju”, rekao je.

KEEMSTAR s DramaAlert Youtube kanala priča i o većim ciframa, koje se penju i do 100 milijuna dolara za tri godine. Što je astronomski, ali ne i nerealno kad pogledate što sve Ninja donosi Mixeru u grani industrije vrijednoj milijarde i milijarde dolara.

Napominjemo, ovo su sve špekulacije, pa dok se Ninja ili Microsoft službeno ne izjasne nećemo znati ništa za ozbiljno. Ali sigurno je jedno, streameri se polako približavaju najplaćenijim sportašima i to je trend koji će samo nastaviti rasti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano