Vijesti

Kompozitor koji je jedini dobio Grammy za izvedbu u nekoj igri se vraća u Cilivization 6

Čeka li nas još jedna “Grammyjevska” izvedba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećate li se naslovne pjesme u Civilization 4? Tko je igrao igru, znati će koliko je glazba u igri genijalna, za što možemo biti zahvalni Christopheru Tinu, relativno nepoznatom kompozitoru koji je skladatelj izvedbe. Kvalitetu izvedbe prepoznali su i iz žirija najprestižnije svjetske glazbene nagrade Grammy, koji su 2011. godine Baba Yetu proglasili kao najbolju izvedbu u svojoj kategoriji. Baba Yetu je tako postala prva izvedba iz video igre koja je uopće nominirana za Grammy, a u narednim godinama to još ni jednoj skladbi iz igre nije pošlo za rukom.

https://www.youtube.com/watch?v=IJiHDmyhE1A

Upravo se Christopher Tin, danas vlasnik Grammyja, vraća u novi Civilization 6 i to s izvedbom Sogno di Volare’ (San o letu), a pjesma će svoju premijeru imati idući tjedan u kultnom londonskom Cadogan Hallu. “Želio sam napisati skladbu koja će uspjeti prenijeti bit i suštinu istraživanja”, izjavio je Tin, pa nastavio “kako samo fizičko istraživanje, tako i ono mentalno u smisli širenja ljudske svijesti o znanosti i filozofiji.”

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano