Vijesti

Kratos iz God of Wara trebao se zvati Stig

Tokom razvoja prvog God of Wara, onog prvog koji je 2005. izašao na PlayStationu 2 radno ime glavnog lika bilo je Dominus. Naravno, Sonyjevom marketinškom odjelu to se nije svidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču oko Kratosovog imena prepričao je Stig Asmussen za Game Informer, art direktor koji je radio na GoW igrama radio od samog početka, koji je prije posljednjeg napustio studio, a bio je čak i game direktor na GoW III. Danas vodi Star Wars – Jedi: Fallen Order projekt u Respawnu.

Nakon što se Sonyju nije svidio Dominus, ekipa iz marketinga je Santa Monici Studiu poručila da osmisle neko bolje ime. Svaki zaposlenik trebao je predložiti nekoliko imena, a Asmussen se iznenadio kad je na popisu pronašao vlastito ime.

Stig je kod glasovanja unutar studija odabrano kao najbolje ime, Sonyjevom marketingu se također svidjelo, međutim, na kraju je ipak odlučeno ići s Kratosom.

Oko imena igre su se također vodile borbe

Osim imena glavnog lika, dvojbe su se vodile i oko imena igre. Radno ime bilo je “Dark Odyssey”, cijeli studio ga je obožavao, međutim, marketing je ponovno bio protiv, smatrajući da je ime previše komplicirano prosječnom kupcu.

God of War je na kraju bio spoiler u samom naslovu, ali kako je Asmussen zgodno zaključio, bio je to i LotR: Return of the King.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano