Vijesti

Kreator PUBG-a Brendan Greene napušta igru i posvećuje se novim projektima

Nekoć najpopularnija igra na svijetu, koja je to bila dok nije stigao Fortnite Battle Royale, danas je daleko od rezultata koje je ostvarivala prije tek nešto više od godinu dana.

PlayerUnknown’s Battlegrounds danas u prosjeku broji i četiri puta manje igrača negoli u najboljim danima, izgleda da su se igrači pomalo zasitili već duže vremena istog formata, a to se dogodilo i kretoru igre, velikom Brendanu Greeneu.

Jedan od onih koji su obilježili industriju

Velik je zato što je vjerojatno i najzaslužniji za veliki proboj battle royale igara na tržište, dok bi mu kreatori Fortnitea i Apexa u najmanju ruku trebali potpisati zahvalnicu i uplatiti osmrtnicu u Večernjem preko cijele stranice jednom kad ga dočeka ono neizbježno. Nadamo se u dobokoj starosti, nakon još nekoliko sličnih ostvarenja.

Život ide dalje, pa je tako Brendan Greene danas na Twitteru i službeno objavio kako se odmiče od PUBG-a i od battle royale žanra u globalu, ali ostaje u firmi. Iz glavnog ureda u Seoulu seli se u Amsterdam gdje pokreče novu diviziju PUBG Corpa pod nazivom PUBG Special Projects.

Ipak, PUBG ide dalje, pod vodstvom Korejanaca iz Blueholea, dok će se vjerojatno i kineskog giganta Tencenta pitati nešto više nego što je to dosad bio slučaj.

Oznake

1
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
viper89 Recent comment authors
novije starije popularnije
viper89

cak i on odustao od ovog 😀

Povezano

Back to top button
Close
Close