Vijesti

Ljubitelji Diabla su dobili pravu genijalnu poslasticu i to sasvim besplatno

Originalni Diablo je bez ikakvih dvojbi jedna od najboljih igara svih vremena. Nije bitno jeste konzolaš ili pripadnik PC Master Race, Diablo je ljubav. Mnogima prva, ali i vječna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije, GOG i Blizzard su udružili snage ne bi li originalni Diablo došao na GOG, a sad su svi igrači zaista dobili pravo iznenađenje. Naime, na GOG-u se pojavila neslužbena ekspanzija Hellfire koju Blizzard nikad nije volio ni htio u igri. Čudno, zar ne?

Hellfire je originalno lansiran 1997. godine, odnosno godinu dana nakon izlaska Diabla 1. Ekspanziju je razvio Synergistic Software pod nadzorom sestrinske Blizzardove kompanije – Sierra On-Line.

Blizzard je bio protiv izdavanja iste, jer je ekspanzija single player naravi i nema veze s Diablo multiplayer modeom. Ekspanzija je zapravo vrlo dobra i dodaje prilično dobru vrijednost kampanji.

Ekspanzija je donijela nove lokacije, dungeone, prilično jakog demona Na-Kul-a, a također, uvela je novu Monk klasu u igru i novu vrstu neprijatelja.

Hellfire je potpuno besplatan ako posjedujete Diablo putem GOG servisa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano