Vijesti

“Lopovski” G2A izaziva developere da dokažu svoje tvrdnje o sivom tržištu na kojem se G2A temelji

Velika većina igrača kupuje igre i kodove putem G2A dućana. Možda nije ispravno G2A zvati web dućanom kad su prevaranti i čitava njihova zarada pliva u mutnom, ali tko može kriviti igrače koji žele proći što jeftinije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su sami developeri zamolili igrače da radije piratiziraju njihove igre, nego da tamo kupuju. O tome možete sve čitati u našem članku.

Kako G2A funkcionira? Za igre za koje nemaju partnerstvo s izdavačima i developerima, a takvih je velika većina, G2A služi kao posrednik običnim ljudima koji preprodaju ključeve, a servis dobije postotak. Problem je u tome, a to jako dobro zna i G2A kao i njegovi kupci, da preprodavači do kodova stižu na nelegalne načine. Radi se tu o kupovini kodova s ukradenim karticama, prevarama developera itd…

Na ove optužbe developera, odgovorio je sam G2A koji naravno nije dao nikakve konkretne dokaze da zaista nisu prevaranti, već su poručili developerima neka dokažu svoje tvrdnje, a oni će im platiti 10x veći iznos od toga što su izgubili zbog G2A prodaje.

Dakle, dokažite da zbog nas i našeg poslovanja gubite novac i mi će vam isplatiti 10x veći iznos. Hrabro, zar ne?

The auditing company will check if any game keys sold on G2A were obtained using stolen credit cards on a developer’s store compliant with card scheme rules from Visa and Master Card/payment provider rules. If so, G2A guarantees it’ll pay all the money the developer lost on chargebacks… multiplied by 10.

Ako imate volje, pročitajte kompletno pismo koje je G2A plasirao u javnost u pokušaju da sa sebe ispere ljagu sivog tržišta. Ekipa diljem svijeta i dalje nije uvjerena u njihovo poštenje. Teško da će ikad i biti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano