Vijesti

Lovcima na trofeje u Hrvatskoj napravljena velika nepravda koja se srećom uspjela ispraviti

S pravom se može postaviti pitanje je li nagrada otišla igraču koji je najviše zaslužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ažuriranje vijesti 20:01

PlayStation Hrvatska se u međuvremenu oglasila na Facebooku i natječaj je poništen.


Lokalna PlayStation Hrvatska podružnica ovaj mjesec je u sklopu promocije PlayStation 4 Pro konzole pokrenula nagradni natječaj na Facebooku, gdje su novom konzolom odlučili nagraditi igrača PlayStationa u Hrvatskoj koji ima najviše osvojenih platinastih trofeja. Iako nas je velika većina pratitelja (a ima nas 90 tisuća na PS HR stranici) bila svjesna da nemamo šanse pobijediti, bili smo uzbuđeni jer je nagradu ovaj put trebala osvojiti osoba koja istu i zaslužuje. Za razliku od ostalih sličnih natječaja gdje o pobjedniku odlučuje božica Fortuna.

Bila je to prava prilika da lokalni PlayStation pokaže koliko cijeni i poštuje svoje najstrastvenije igrače. Zbilja, epitet je to koji premalo govori o privrženosti PlayStation platformi onih igrača koji imaju preko 200, ili čak 300 “platina”. Za igrače koji svoje “platine” broje u stotinama zaista se može reći kako je igranje i osvajanje trofeja velika strast, a na neki način i životni put.

Dakle, dojma smo da lokalni PlayStation nije mogao objaviti pošteniji natječaj, koji iskače iz svojih okvira i daje za primjer većim entitetima na lokalnom tržištu kako treba voditi odnos s najlojalnijom ciljanom tržišnom skupinom. Ipak, zbog jednog naoko sitnog propusta rezultat je ispao totalno drugačiji.

Naime, osoba koja je pobijedila na natječaju je u lokalnim gamerskim krugovima poznatija kao osoba sumnjiva morala, koja je ostavila mnoge članove raznih foruma i oglasnika u najmanju ruku – s gorkim okusom u ustima i kratkim rukavima. Shvatit ćete da smo zbog mogućih pravnih komplikacija primorani koristiti ovaj višestruko uljepšan rječnik.

Slično je i s trofejima, gdje igrači već godinama po forumima optužuju igrača s PSN nadimkom DjBurky-Cro (pobjednika natječaja) da je na nelegalan način većinu od 397 “platinastih” trofeja. Nažalost, zbog manjkavosti PlayStation Networka svjesni smo da su određeni alati za “hakiranje” u opticaju i da se bez puno uloženog truda može lažirati broj profila. Ovo je samo jedan od očitih primjera u najmanju ruku sumnjivih trofeja, gdje je 42 Twisted Metal trofeja osvojeno unutar minute, što je nemoguće, ali i pravi primjer manjkavosti koji iza sebe ostavljaju alati za “hakiranje” trofeja. Tu je i FIFA 2009 multiplayer trofej koji je osvojen 2013. godine, a sami serveri su ugašeni još 2011. Dovoljan dokaz nečasnim radnjama je i stranica psnprofiles.com, najpouzdanija stranica za praćenje trofeja koja okuplja “trophy huntere” diljem svijeta, a koja je navedenog igrača označila kao prevaranta i obrisala iz svoje evidencije.

psnprofiles

Popis igrača u Hrvatskoj s najviše osvojenih trofeja i platina.

Na stranicama psnprofiles.com također jako dobro možemo vidjeti koji igrači su najproduktivniji lovci na trofeje u Hrvatskoj. Listu poštenih tako predvodi igrač pod nadimkom daca-9 koji se također prijavio na natječaj, a koji je očito zakinut. S razočaranim “Dacom” kojeg poznaju brojni igrači s različitih foruma smo i pričali, a iz svake njegove rečenice jasna je jedna stvar: nagrada nije bitna, više od svega boli nepravda. Nepravda ne boli samo njega, svoje nezadovoljstvo također su iskazali i brojni igrači u komentarima.

Tako bismo ovim putem apelirali na PlayStation Hrvatsku, odnosno agenciju Ars Venatus d.o.o. koja je natječaj i priredila da preispitaju rezultate, iskoriste sve dostupne kanale i metode koje mogu kako bi potvrdili legitimitet pobjednika, a o rezultatima istih obavijeste javnost. To je zasigurno najmanje što mogu napraviti u ovom slučaju, a brojni lovci na trofeje, odnosno njihovi lojalni korisnici to svakako i zaslužuju. Prema dosadašnjim iskustvima s PlayStation Hrvatskom koje možemo ocijeniti kao izrazito pozitivne, uopće ne sumnjamo kako će ishod ove priče biti jedini ispravan.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano