Vijesti

Microsoft pritisnuo “stop” na traci za proizvodnju Xboxa One

Originalni Xbox One odsad ćete najčešće viđati u domovima (ne)sretnika koji ga posjeduju ili u trgovinama gdje se još nije rasprodao, potvrdio je Microsoft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za Rolling Stoneov Glixel glasnogovornik Microsofta izjavio je kako je tvrtka odustala od proizvodnje prvog modela Xboxa One. Dakako, proizvodnja naprednijeg, ekonomičnijeg i isplativijeg modela Xboxa One se nesmetano nastavlja, dok planovi za distribuciju supersnažnog Xboxa One X krajem godine ostaju.

Ovo zapravo predstavlja industrijski standard, jer tvrtke poput Sonyja i Microsofta s predstavljanjem novijih i proizvodnim procesom naprednijih konzola (iako je dosad bilo uobičajeno da specifikacije konzola budu identične u istoj generaciji, no to je druga tema) praktički trenutno prestaju s proizvodnjom i distribucijom starijeg modela.

Originalni Xbox One izašao je na tlu EU 22. studenog 2013. po cijeni od oko 500 eura, oko 100 eura više od cijene PlayStationa 4, što se ponajviše može zahvaliti odluci da se prvi primjerci konzola isporučuju uz novu iteraciju naprednog (i po svemu sudeći suvišnog) Kinecta.

Xbox One S je krajem 2016. donio podršku za HDR i 4K video sadržaje (Blu ray podrška za ovaj format). Najjači i predstojeći model Xbox One X obećava isporučiti nativnu 4K podršku za većinu igara, dok u prodaju stiže tijekom studenog ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano