Vijesti

Microsoft uopće ne želi nastavke igara Quantum Break i Alan Wake

Ekskluziva? Molim? Ček’ malo, vi ozbiljno oćete radit ekskluzive za Xbox One? Pa jeste vi uračunljivi? Mi u Microsoftu mrzimo ekskluzive! Ne uklapaju se u naš plan i program štancanja 4K konzole za perfektno skupljanje prašine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Microsoft lagano pumpa svoj asortiman razvojnih studija koji bi trebali raditi ekskluzive za Windowse/Xbox One, one naslove koji su mogli biti generatori izvrsnih serijala odbija pretvoriti u to. Bez obzira što su, prema riječima gospodina po imenu Tero Virtala, glavne face Remedyja, u tom studiju imali želju do svojih igara Quantum Break i Alan Wake napraviti serijale, Microsoft to nije htio.

Virtala kaže kako su naporno radili na dubinskoj karakterizaciji likova i izgradnji svijetova u obje igre (Quantum Break ima pregršt referenci na Alan Wake) samo zato da bi imali temelj za možebitne nastavke. Nije samo stvar u dobroj priči, već sve prethodno nabrojano mora doći u obzir kako bi igra ispala baš kako treba. Naravno, za to treba imati odlične kreativne umove koji će sav taj divlji brainstorming provesti u djelo. I jesu. Ali Microsoft to nije prepoznao stoga od nastavaka tih dviju igara neće biti ništa.

Možda igre nisu bile komercijalno uspješne da bi Microsoft uopće pomišljao na nastavke? Lako moguće. Alan Wake je stekao kultan status i vjerojatno bi danas igrači više prepoznali potencijal koji igra ima, samo Microsoft za to nije briga. Dovoljno je prisjetiti se specifičnog problema sa licencama za glazbu zbog kojih Alan Wake više nije moguće kupiti nigdje osim rabljenog ili se poslužiti gusarskom metodom da bi se shvatilo koliko ga nije briga. Stvarno šteta.

Kako Microsoft posjeduje i Quantum Break i Alan Wake IP, sva moć je u njegovim rukama. Da je do Remedyja, već bi bilo nastavaka zasigurno. Dok se nešto ne promjeni, Remedy ima pune ruke posla oko njihove nove igre pod imenom Control, a to je već tema za neki drugi članak. Microsofte, pokrij se ušima!

Prati nas na Youtubeu

U kratkom vremenu koliko postojimo postali smo najaktualniji, najopširniji te jedan od najcitanijih gaming portala na ovim prostorima. Podignuli smo i gaming forum koji je najveci na ovim prostorima. Sve to radeci naše redovne poslove od kojih i živimo, dok ovo radimo iz ljubavi bez (još uvijek) ikakve koristi. Spremamo se pokoriti i Youtube, pa kad si vec ovdje, molimo te podrži nas i na toj platformi subscribeom (KLIKOM OVDJE), a mi cemo ti vratiti kvalitetnim video sadržajem po uzoru na najvece svjetske portale.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano