Vijesti

Microsoft želi svoj Game Pass dovući na sve platforme, uključujući i PlayStation

Games Pass je usluga koja na Xboxu One i PC-u definitivno nema konkurencije. Za 10 eura mjesečno možete igrati apsolutno svaku Microsoftovu igru od prvog dana bez ikakve dodatne naknade, kao i preko 100 drugih velikih igara različitih izdavača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ben Decker, voditelj Xboxovog odjela za različite pretplate, poput Games Passa, na Gamescomu u razgovoru za Game Reactor je izjavio kako im je dugoročni cilj dovesti svoj servis na sve platforme.

“Sve” znači sve

Decker tu ne treba previše objašnjavati. “Sve” znači sve, pa i Nintendo i PlayStation. Razni Microsoftovi direktori već ranije su u višestruko navrata naglašavali kako budućnost vide u servisima poput Netflixovog. Servisi nebi trebali biti ograničeni platformama, pa smo već sad svjedoci širenja Xbox ekskluziva na PC, pa i dolaska Microsoftovih igara na Steam poput Halo: The Master Chief Collectiona.

Sumnjamo da bi Sony ikad imao išta protiv da Microsoft izdaje svoje igre na PlayStationu. A ukoliko Microsoft više ne vidi budućnost u prodaji ekskluziva, to se ne čini kao nemoguć potez. Međutim, Games Pass pretplata, kojoj će Sony definitivno uskoro konkurirati (što već i radi s PS Now uslugom koju ipak treba reorganizirati), ipak je nešto drugo i teško je očekivati Sonyjevo zeleno svijetlo.

Ipak, nikad se ne zna. Danas se u gaming industriji događaju i luđe stvari.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano