Vijesti

Microsoftov Flight Simulator “sastavio” je čitavu Zemlju iz čak 2 petabajta podataka

Svaka igra, a posebice simulatori, ima svoju publiku. Nisu to nužno klasični gameri, a jedna od takvih igara definitivno je Microsoftov simulator letenja.

Od posljednjeg Flight Simulator X-a prošlo je 13 godina, nakon što je prije toga doživio čak 12 zasebnih igara, dugi period zaključen je s najavom iznimno impresivnog novog simulatora.

Naime, novi Flight Simulator donosi čitavi planet Zemlju koju ćemo moći preletati. Dakle svaku planinu, svaki otok, svaki grad…u nikad ranije viđenoj količini detalja. Kako bi to sve prebacili u igru, obrađeno je 2 petabajta geografskih podataka, odnosno čak 2 milijuna gigabajta!

Gdje će sve to stati?

Naravno, sve to neće i ne može stati unutar jedne instalacije, pa iako nije nigdje potvrđeno, vjeruje se da će igra u realnom vremenu streamati, odnosno učitavati podatke sa servera kako bi što realnije prikazala svijet na način na koji smo to vidjeli u traileru.

Jer trailer je zbilja impresivan, cijela igra izgleda realnije od pravog života, a oduševljenje je još i veće kad ugledate žirafe kako trčkaraju po površini planeta. Microsoft Flight Simulator igramo negdje tokom 2020. godine.

Microsoft Flight Simulator – E3 2019 – Announce Trailer
Oznake

6
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Dejo6NexusFicoLegendAntun RoskovicShooter Recent comment authors
novije starije popularnije
Shooter

Ok ovo je bome impresivno. Prva stvar, preletit iznad svoje kuće. 

Dejo6

Kakav superkompjuter će trebati za pokretanje tog flight simulatora?

Antun Roskovic

Xbox one 😀

Dejo6

Mislim prave verzije, ne okaljrštene

FicoLegend

Od svih najavljenih igara, meni jedino ova igra zvuči kao nešto novogeneracijski, da baš uvodi promjenu. U redu, može i Watch Dogs: Legion, iako s rezervom uzimam sve dok sam ne iskusim hoće li likovi biti dovoljno različiti i kako će se krojiti priča u igri.

No ovo bi moglo napokon na vrlo efikasan način ukomponirati cloud servis u gaming i donijeti revoluciju.

Nexus

Izgleda odlično.

Najbolja stvar koju su najavili.

Povezano

Back to top button
Close
Close