Vijesti

Nadolazeći Intelov i9 9900k procesor za 30-50% je bolji od AMD-ovog Ryzena 7 2700k

Pokazalo je to istraživanje koje ih je suočilo u nizu igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži nam se 19. 10. – dan kada bi Intel trebao izdati prva tri procesora svoje devete generacije procesora. Iako se nagađalo kako će se ova generacija procesora proizvoditi u 10 nanometarskom procesu, nažalost to se još uvijek neće dogoditi.

Intel dakle ostaje i dalje u 14nm procesu, te s novom generacijom procesora ima još prilično toga ponuditi pa su testiranjem pokušali dokazati kako je i9 9900k najjači gaming desktop procesor na svijetu, a konkurenciju u vidu AMD Ryzena 7 2700k šiša u nekim igrama i do 50%.

Možda sm oočekivali više.

U testiranju za koje je angažirana nezavisna analitičarska kuća, a koje je vođeno kroz 12 danas najpopularniji igara uparenih s GTX1080ti grafičkom karticom, i9 9900k postizao je redovito bolje rezultate od AMD-ovog konkurenta, međutim, treba istaknuti kako je Ryzen 7 2700k u igri poput Civilizationa 6 u najmanju ruku “al pari” s konkurencijom

Dakle, u Intelu će i dalje nastaviti profitirati na igrama koje istovremeno koriste više jezgri, dok će AMD s Ryzen 7 generacijom i dalje nastaviti jako dobro kotirati s naglaskom na one igre koje su poprilično procesorski ovisno orijentirane. Rezultate istraživanja možete pogledati ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano