Vijesti

Najprodavanija igra ove generacije konzola je PS3/X360 naslov: Kupujemo isto i pljujemo po tome

Gdje li smo samo mogli sličan naslov pročitati zadnjih mjeseci? Pa, naravno – na domaćim portalima, ali ne ovim gamerskim već društvenim koji se bave izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izašli su podaci za najprodavanije igre ove generacije na konzolama, kao i o igrama koje su najviše zaradile love. Pogađate – među naslovima su gotovo sve omražene igre koje obožavamo pljuvati, a opet ih kupujemo – Call of Duty, FIFA, Minecraft i Fortnite.

Ipak, najprodavanija igra ove generacije na PS4 i Xbox One konzoli je igra koja je izašla originalno za PlayStation 3, Xbox 360 i jasno PC. Znate li koja je to igra?

Odgovor bi bio – Grand Theft Auto 5. GTA V je najprodavanija current gen igra i neće je nitko maknuti. Čini nam se da GTA V može maknuti samo GTA VI na next-gen konzolama. GTA V je uspio zahvaljujući fantastičnoj GTA Online podršci. Rockstar je uložio ogroman trud u online komponentu igre i to mu se višestruko isplatilo.

Na vrhu prodajnih ljestvica je još jedna druga last gen igra, a to je Minecraft.

Fortnite = kralj zarade

Valjda najomraženija igra današnjice je Fortnite kojeg igraju gotovo svi. Epic i Fortnite zaradili su $1.8 milijardi samo u 2019. godini. FIFA 19 je zaradila prvenstveno od kupnje paketića $786 milijuna, a treći je Call of Duty: Modern Warfare koji je Activisionu u kratkom periodu uprihodio velikih $645 milijuna. Sjetite se da je Modern Warfare došao tek pred kraj godine.

Pretpostavlja se da će se ovakav trend nastaviti i iduću generaciju s tim da će live service igre dobiti još više na značaju. I dalje možemo očekivati snažnu podršku za Fortnite, Apex, Minecraft i sve druge igre koje će se temeljiti na live service modelu.

Najprodavanije UK igre desetljeća:

  1. Grand Theft Auto 5
  2. Call of Duty: Black Ops
  3. Minecraft
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. FIFA 14
  6. FIFA 13
  7. FIFA 15
  8. Call of Duty: Black Ops 2
  9. FIFA 11
  10. FIFA 12

Treba li nama uopće iduća generacija konzolaških i PC igara, kad najviše volimo igrati jedne te iste igre?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano