Vijesti

Nakon 12 godina čekanja, Deadwood film nikada nije bio bliže

Serije dobivaju rebootove na sve strane, no Deadwood cilja na nešto drugo.

Jedna od najcjenjenijih serija svih vremena ujedno je i nikad prežaljena. Rano otkazivanje serije zbog loše komunikacije HBO-a i kreatora Davida Milcha slomila je srca serijofila koji su uživali u gotovo šejksperijanskim dijalozima stanovnika novonastalog gradića Deadwooda, jednog od najpoznatijih naselja Amerike 19. stoljeća.

O Deadwood filmu se priča još od njegovog otkazivanja, no u posljednjih pola godine te su se glasine pojavljivale sve češće. Sve je krenulo obavijesti da je David Milch napisao scenarij za film i predao ga glavešinama. Stvari su postale ozbiljne kada je prije 3 mjeseca HBO-u odobren porezni kredit u Kaliforniji te se nagađalo kako kreće izgradnja setova.

swedgin

Heng dai.

Jedan od većih problema bio je uskladiti zahtjevne rasporede svojih glumaca. Kim Dickens, koja nedavno izjavila da snimanje filma kreće ovu jesen, takoreći je potvrdila povratak u svoju ulogu. I dok Timothy Olyphant ništa nije izjavio, Ianu McShaneu je zbog problema na setu American Godsa, koje je rezultiralo odgodom snimanja, vrlo vjerojatno otvoren raspored.

William Earl Brown, koji je tumačio Dana Dorityja, vjernu desnu ruku Ala Swearengena, već je na Twitteru spomenuo kako je pročitao scenarij koji ga je oduševio. Također, Robin Weigert, koja je za ulogu Calamity Jane dobila i nominaciju za Emmyja, u najnovijem je intervjuu za L.A. Times (trenutno nedostupan na području Europe) također natuknula da se snimanje Deadwooda događa vrlo vjerojatno ovu jesen.

S obzirom na optimizam glumaca, lako je moguće da nakon toliko čekanja stvarno dobijemo dugo iščekivani završetak sage o Deadwoodu, no skeptici među ljubiteljima serije će se sigurno sjetiti poznatih riječi Ala Swearengena: „Announcing your plans is a good way to hear God laugh.“

{loadposition pratinas}

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close