Vijesti

Nakon 24 godine otkriven identitet Doomguyja

Kad saznate tko krasi Doom covere već godinama, šokirat ćete se… ili možda ipak ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doom je jedna od franšiza koja je oblikovala gaming i bez ikakve zadrške možemo reći, postavila temelje za FPS igre kakve igramo i dan danas. Sad već davne 1993. kad je original izašao igra je prodrmala svijet gaminga, ali i ponudila zanimljiv cover art koji je postao svojevrsni zaštitni znak igre.

Danas, 2017., 24 godine nakon originalne igre, kreator John Romero na svojoj osobnoj web stranici odlučio je kroz jednu priču otkriti nam o kome se radi, odnosno tko je poslužio kao model za poznatog Doomguyja.

Don Punchatz (kreator Doom loga) doveo je muškog modela čiji je posao bio odraditi razne poze dok ne bi našli onu pravu. Na upit Dona, Romero je dao sugestiju kako će lika na coveru napadati horda demona. Kako je Romero bio nezadovoljan poslom kojeg je model radio, odlučio je preuzeti uzde u svoje ruke i već pomalo isfrustriran skinuo majicu, rekao modelu da mu preda pušku, popne se na pozornicu i primi njegovu ruku kao jedan od demona.

Nakon nekoliko iskušanih poza, ekipa se odlučila za početnu, navedenu iznad.

Tako da ljudi, John Romero je Doomguy. Barem na naslovnici, kako i sam kaže u svom tekstu kojeg u cijelosti možete pročitati ovdje.

Jedna misterija gaminga manje. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano