Vijesti

Nevjerojatan uspjeh PlayStation branda – PS4 prešao 100 milijuna u rekordno kratkom periodu

Niti jedna konzola ranije nije uspjela napraviti ovo što je napravio PlayStation 4. PS4 je izašao 15. studenog 2013. godine i do kraja lipnja je prešao brojku od 100 milijuna prodanih konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To čak nije uspjelo ni PlayStationu 2 koji je najprodavanija konzola svih vremena. PlayStationu 2 je trebalo 5 godina i 7 mjeseci za 100 milijuna, dok je PS4 to uspio ostvariti dva mjeseca ranije.

Tri od četiri generacije PlayStationa preko 100 milijuna

Još nevjerojatnije zvuči podatak da su PS1, PS2 i sad PS4 prešli 100 milijuna prodanih konzola. Jedino PlayStation 3 nije uspio dostići 100 milijuna, već se nalazi na 87 milijuna komada.

Najprodavanija konzola svih vremena je PlayStation 2 (što smo već ranije rekli). PS2 je prodan u nevjerojatnih 157 milijuna što će realno teško dostići i PS4, iako je PS4 na dobrom putu da u prašini ostavi PlayStation 1 (104 milijuna), GameBoy i Wii.

Ako iduće godine PlayStation ne nabiju u oblake cijenu PlayStationa 5, mislimo da se sad već možemo kladiti kako će i PS5 prijeći 100 milijuna. Osim, ako Xbox ne napravi čudo kao što je to uspio s Xboxom 360 koji je bio zaista odlična konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano