Vijesti

Nevjerojatan uspjeh PlayStation branda – PS4 prešao 100 milijuna u rekordno kratkom periodu

Niti jedna konzola ranije nije uspjela napraviti ovo što je napravio PlayStation 4. PS4 je izašao 15. studenog 2013. godine i do kraja lipnja je prešao brojku od 100 milijuna prodanih konzola.

To čak nije uspjelo ni PlayStationu 2 koji je najprodavanija konzola svih vremena. PlayStationu 2 je trebalo 5 godina i 7 mjeseci za 100 milijuna, dok je PS4 to uspio ostvariti dva mjeseca ranije.

Tri od četiri generacije PlayStationa preko 100 milijuna

Još nevjerojatnije zvuči podatak da su PS1, PS2 i sad PS4 prešli 100 milijuna prodanih konzola. Jedino PlayStation 3 nije uspio dostići 100 milijuna, već se nalazi na 87 milijuna komada.

Najprodavanija konzola svih vremena je PlayStation 2 (što smo već ranije rekli). PS2 je prodan u nevjerojatnih 157 milijuna što će realno teško dostići i PS4, iako je PS4 na dobrom putu da u prašini ostavi PlayStation 1 (104 milijuna), GameBoy i Wii.

Ako iduće godine PlayStation ne nabiju u oblake cijenu PlayStationa 5, mislimo da se sad već možemo kladiti kako će i PS5 prijeći 100 milijuna. Osim, ako Xbox ne napravi čudo kao što je to uspio s Xboxom 360 koji je bio zaista odlična konzola.

Oznake

9
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Boja1964DeadwalkerZeroMaster_XEmilijo Recent comment authors
novije starije popularnije
Master_X

@emilijo izađi malo na zrak,smeta ti Playstation na zdravlje,već odavno.

Deadwalker

Tvornica novca, ne bi me čudilo i da PS6 bude klasična konzola. Strategiju za sada ne treba previše mijenjati, samo malo više raditi na OS-u.

Greyback

Teško će Xbox značajnije ugroziti PS, pogotovo ako se ispostavi da je PS5 zaista jača konzola, ali može etablirati svoje ekskluzive i napraviti zalog za budućnost. Ako Xbox u narednoj generaciji etablira nekoliko jakih ekskluziva mogao bi ozbiljno uzdrmati PS, ali tek u onoj iza generaciji.

Emilijo

Slažem se. Na sljedećem PlayStationu će izaći nastavak najprodavanije igre sa superherojima (Marvel’s Spider-Man), nastavak najprodavanijeg ekskluzivnog novog IP-ja ove generacije (Horizon Zero Dawn), nastavak GOTY-a 2018. (God of War), nastavak najprodavanije PlayStation ekskluzive svih vremena (Uncharted 4: A Thief’s End), Days Gone 2,….

Emilijo

Za dva mjeseca PlayStation 4 bi trebao prestići Wii (101.63 milijuna) i PS1 (102.49 milijuna) i postati druga najprodavanija kućna konzola svih vremena. Tada će Top 3 najprodavanije kućne konzole svih vremena sve biti PlayStation.

Emilijo

3/4 Sonyjeve kućne konzole su se prodale preko 100 milijuna
1/6 Nintendovih kućnih konzola se prodala preko 100 milijuna
0/3 Microsoftovih kućnih konzola se prodalo preko 100 milijuna

Emilijo

PlayStation 4 je KUĆNA konzola koja je najbrže dosegla 100 milijuna. Nintendo DS je to postigao za manje od 5 godina.

Boja1964

Miješaš kruške i jabuke.

Zero

Flip, ne kvari pozitivne vijesti sa spominjanjem Microsofta. Samo uznemiruješ ljude.

Povezano

Back to top button
Close
Close