Vijesti

Nevjerojatan uspjeh PlayStation branda – PS4 prešao 100 milijuna u rekordno kratkom periodu

Niti jedna konzola ranije nije uspjela napraviti ovo što je napravio PlayStation 4. PS4 je izašao 15. studenog 2013. godine i do kraja lipnja je prešao brojku od 100 milijuna prodanih konzola.

To čak nije uspjelo ni PlayStationu 2 koji je najprodavanija konzola svih vremena. PlayStationu 2 je trebalo 5 godina i 7 mjeseci za 100 milijuna, dok je PS4 to uspio ostvariti dva mjeseca ranije.

Tri od četiri generacije PlayStationa preko 100 milijuna

Još nevjerojatnije zvuči podatak da su PS1, PS2 i sad PS4 prešli 100 milijuna prodanih konzola. Jedino PlayStation 3 nije uspio dostići 100 milijuna, već se nalazi na 87 milijuna komada.

Najprodavanija konzola svih vremena je PlayStation 2 (što smo već ranije rekli). PS2 je prodan u nevjerojatnih 157 milijuna što će realno teško dostići i PS4, iako je PS4 na dobrom putu da u prašini ostavi PlayStation 1 (104 milijuna), GameBoy i Wii.

Ako iduće godine PlayStation ne nabiju u oblake cijenu PlayStationa 5, mislimo da se sad već možemo kladiti kako će i PS5 prijeći 100 milijuna. Osim, ako Xbox ne napravi čudo kao što je to uspio s Xboxom 360 koji je bio zaista odlična konzola.

Oznake

9
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
7 Comment threads
2 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Boja1964DeadwalkerZeroMaster_XEmilijo Recent comment authors
novije starije popularnije
Master_X

@emilijo izađi malo na zrak,smeta ti Playstation na zdravlje,već odavno.

Greyback

Teško će Xbox značajnije ugroziti PS, pogotovo ako se ispostavi da je PS5 zaista jača konzola, ali može etablirati svoje ekskluzive i napraviti zalog za budućnost. Ako Xbox u narednoj generaciji etablira nekoliko jakih ekskluziva mogao bi ozbiljno uzdrmati PS, ali tek u onoj iza generaciji.

Emilijo

Slažem se. Na sljedećem PlayStationu će izaći nastavak najprodavanije igre sa superherojima (Marvel’s Spider-Man), nastavak najprodavanijeg ekskluzivnog novog IP-ja ove generacije (Horizon Zero Dawn), nastavak GOTY-a 2018. (God of War), nastavak najprodavanije PlayStation ekskluzive svih vremena (Uncharted 4: A Thief’s End), Days Gone 2,….

Deadwalker

Tvornica novca, ne bi me čudilo i da PS6 bude klasična konzola. Strategiju za sada ne treba previše mijenjati, samo malo više raditi na OS-u.

Emilijo

Za dva mjeseca PlayStation 4 bi trebao prestići Wii (101.63 milijuna) i PS1 (102.49 milijuna) i postati druga najprodavanija kućna konzola svih vremena. Tada će Top 3 najprodavanije kućne konzole svih vremena sve biti PlayStation.

Emilijo

3/4 Sonyjeve kućne konzole su se prodale preko 100 milijuna
1/6 Nintendovih kućnih konzola se prodala preko 100 milijuna
0/3 Microsoftovih kućnih konzola se prodalo preko 100 milijuna

Emilijo

PlayStation 4 je KUĆNA konzola koja je najbrže dosegla 100 milijuna. Nintendo DS je to postigao za manje od 5 godina.

Boja1964

Miješaš kruške i jabuke.

Zero

Flip, ne kvari pozitivne vijesti sa spominjanjem Microsofta. Samo uznemiruješ ljude.

Povezano

Back to top button
Close
Close