Vijesti

Novi engine, battle royale i multiplayer raj – sve što trebate znati o Modern Warfareu!

Ne samo da smo priredili tekst, nego smo napravili i video koji možete poslušati i pogledati ako vam se ne da čitati tekst. U tekstu i videu ćete saznati sve potrebne informacije o najvećoj multiplayer igri godine, a potencijalno i najvećoj igri uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što ćete pročitati je potvrđeno i nisu glasine.

  1. Igra izlazi 25. listopada na PS4, Xbox One i PC s tim da će PC verzija igra biti najbolja. Potvrdio je to jučer Infinity Ward sam jer će PC verzija podržati sve grafičke novotarije koje konzole ne mogu kao što je primjerice ray-tracing.
  2. NOVI ENGINE – iako mi to nismo vjerovali, novi Modern Warfare se vrti na NOVOM next-gen engineu. Potvrda dolazi iz Digital Foundryja koji je jučer izbacio detaljnu analizu trailera i gdje jasno kažu da je u pitanju novi engine koji je rađen za next-gen igre. Infinity Ward ga je prilagodio za ovu generaciju, ali u punom sjaju će zasjati na next-gen platforma. Engine je rađen 5 godina. Više o tome možete pronaći klikom na link.
  3. Nema season pass što znači da nema razdvajanja publike s dodatnim sadržajem i mapama, već ćemo svi igrati sve isti dan. Nadamo se da zbog toga neće nedostajati sadržaja kao što je to slučaj s Battlefieldom. Igra naravno neće biti besplatna i za igranje multiplayera na konzolama trebat će vam PS+ i Xbox LIve Gold
  4. Crossplay igranje u igri od prvog dana što znači da će skupa i jedni protiv drugih igrati PC igrači s konzolašima. Nije poznato hoćemo li moći isključiti crossplay igranje, ali sve informacije kažu da to neće biti moguće. Infinity Ward tvrdi da PC igrači neće imati nikakvu prednost.
  5. Battle royale mod? NEMA GA! Modern Warfare neće imati battle royale mode. Ako je bilo ikakvih upitnika, jučer je IGN odbacio sva nagađanja. Njima je direktor igre potvrdio da battle royale modea nema, a ekipa je usredotočena na multiplayer. Možda, baš možda dođe BR mode kasnije u igru, ali to su naša nagađanja. Službeno je da battle royale modea – nema!
  6. Nema zombija u igri!
  7. Što ćemo onda igrati? U igri je single player kampanja za koju kažu da nikad neće biti bolja, opširan i bogat multiplayer te co-op igranje i modeovi koje tek trebamo vidjeti!
  8. MULTIPLAYER – ŠTO IGRAMO?
    1. 2vs2 Gunfight mode – male mape, svaki put drugačiji loadut. Neodoljivo podsjeća na CSGO i Rainbow Six Siege.
    2. 6vs6 mode – standardna Call of Duty MP lista koja u sebi sadrži hrpu načina igranja (Deatmatch, Team Deatmatch i sve druge), s tim da je novost Cyber Attack mode gdje jedna ekipa mora detonirati EMP bombu blizu protivničkog data centra, a druga ekipa se brani. Imate jedan život, osim ako vas netko ne oživi što je također moguće. Mode se čini jako zanimljiv i dinamičan s naglaskom na teamsku igru.
    3. 10vs10 mode – također ćemo moći igrati sve vrste načina igranja, a vidjeli smo novi Headquarters mode u kojem na velikoj mapi je cilj zauzeti HQ područja i obraniti ih od neprijatelja. Zanimljivost je da ekipa koja zauzme HQ područje nema jedno vrijeme respawn, pa su bitke napete i zanimljive.
    4. 20vs20 Ground Warfare mode – daleko najveća novina i promjena u igri. Doslovno Battlefield (minus destrukcija) u Call of Duty svijetu. Ogromne mape i vozila, a ovaj mode će narasti na čak 100 igrača. Dakle, možete očekivati 50vs50 mečeve. Infinity Ward tvrdi da je engine sposoban ići i na više od 100 igrača.
    5. Noćne mape – igra će od samog početka ima prilično veliki broj noćnih mapa koje ćemo igrati isključivo s night vision naočalama.
  9. Nema više radara (mini mape) – da, nešto što smo naviknuli da je normalno u igri, toga više nema. Umjesto toga ćemo koristiti kompas koji se nalazi u gornjem dijelu ekrana, a radar ćemo sad imati samo putem killstreaka. I to samo osobni radar, a ne radar za cijelu ekipu.
  10. Gdje su scorestreakovi? Nema ih. Umjesto toga Infinity Ward vraća killstreak mehaniku jer ne želi kempanje u igri. Bez killova logično nema killstreakova.
  11. Bogata kustomizacija oružja – moći ćete birati između više od 40 dijelova za pušku i na taj način svaku pušku i igri prilagoditi svom stilu igranja. Svaka puška ima 9 točaka za izmjenu, a vi ćete moći mijenjati njih 5. Što želite mijenjati i prilagoditi je na vama.
  12. KILLSTREAKOVI – KOJI SU I KOLIKO IH IMA?
    1. Personal Radar (3 killa) – vaš osobni radar na kojem vidite neprijatelje
    2. Counter UAV (4 killa) – drone koji svojim signalom ometa neprijateljske radare i na taj način vas neprijatelji ne vide
    3. UAV (4 killa) – UAV letjelica koja otkriva mapu i neprijatelje svim vašim suigračima
    4. Care Package (4 killa) – random killstreak paket koji pada na naznačenu lokaciju koju ste odabrali
    5. Cruise Missile (5 killova) – dalekometna raketa koju ručnu kontrolirate i navodite gdje želite da opali
    6. Precision Airstrike (5 killova) – dva mlažnjaka (aviona) koja će sravnati sve na svom pravocrtnom putu
    7. Wheelson (7 killova) – prilično snažni, na daljinski kontrolirani UGV (ground vehicle robotić) s moćnom strojnicom koja kosi sve pred sobom
    8. Infantry Assualt Vehicle (7 killova) – protupješadijsko vozilo s kojim ćete upravljati, a ima 50. kalibarsku strojnicu na vrhu
    9. Emergency Airdrop (8 killova) – možete pozvati 3 random killstreak care paketa na vašu lokaciju
    10. VTOL Jet (8 killova) – odaberete lokaciju na mapi koju će čuvati mlažnjak, a prije toga će počistiti isto to područje koje vi odaberete
    11. Chopper Gunner (10 killova) – kontrolirate napadni helikopter naoružan sa strojnicom i raketama zemlja-zrak
    12. White Phosphorus (10 killova) – killstreak koji je podigao ogromnu kontroverzu. Prekrijete mapu zapaljivim bijelim dimom i naravno zapalite sve neprijatelje na njoj
    13. Support Helo (11 killova) – teško naoružani helić s dva turreta koji će patrolirati mapom i pokositi neprijatelje
    14. Gunship (12 killova) – leteća tvrđava s 3 tipa naoružanja, raketa i svega što poželite
    15. Advanced UAV (12 killova) – otkriva kompletnu mapu i sva neprijateljska kretanja na mini mapi
    16. Juggernaut (15 killova) – zadnji killstreak koji sadrži onu mrcinu sa mini gunom koji kosi sve pred sobom i s kojim ćete pobiti sve živo na mapi. Ako napravite killstreak od 15 killova.
  13. Kad stiže Call of Duty: Modern Warfare beta i tko ju može igrati? Betu mogu igrati svi. Bez obzira prednaručili igru ili ne. Postoje čak 4 termina bete. Dva su early acces za sve vas koji prednaručite igru, a dva termina su otvorena za sve igrače.

Dakle, od 12-13. rujna igraju svi na PS4 konzoli koji prednaruče igru. Od 14-16. rujna igraju SVI PS4 vlasnici bez obzira prednaručili igru ili ne, jer je beta otvorena.

Od 19-20. rujna igraju PC + Xbox One igrači koji su prednaručili igru i naravno opet PS4 ekipa. Od 21-23. rujna igraju svi mofući igrači na svim platformama.

I to je manje-više sve što trebate znati o igri. Naravno, još uvijek čekamo više informacija i prikaza same single player kampanje i co-op modea, pa kad to Activision i Infinity Ward naprave, mi ćemo to sasvim sigurno pokriti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano