Vijesti

Novi firmware za PS4 unaprijedit će nevjerojatno napornu funkciju PlayStation Storea

Update vikesti: Srećom, ne moramo čekati firmware 6.0 jer je nova tražilica već dostupna svim korisnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste ikada, a vjerojatno jeste, otišli preko konzole na PlayStation Store i pomoću integrirane tražilice pokušali pronaći neki naslov susreli ste se s nečim što ne možemo nazvati neupotrebljivim, ali da je naporno za korištenje – je.

Alat za pretraživanje PlayStation Storea preko konzole nije se mijenjao predugih pet godina, a zlatnu medalju zaslužuje onaj koji je mislio da je dobar potez bio jednostavnu tipkovnicu na ekranu kojom bi se upisivao željeni pojam zamijeniti nizom slova koja se okreću kao na nekom “kotaču”. Dakle, slova se okreću i bira se jedno po jedno sve dok s desne strane ne iskoči ono što se traži.

Zvuči jednostavno, ali u problem nastaje kad utipkate, recimo, pojam “Battlefield”. E sad, s desne strane iskoči dosta toga, pa treba i to pretražiti, a ako slučajno odaberete nešto pogrešno, vraćate se na ponovno upisivanje pojma od samog početka.

PlayStation Store PS4

Nije da baš jako volimo Ubisoft, ali funkcija pretraživanja po imenu izdavača (može se isto tako pretraživati i po žanru) zanimljiva je i korisna.

stor tekst1

Svakako će koristiti dodatni info o igri koju tražimo. 

Dolazi i pretraživanje po žanru ili izdavaču

Spomenuli smo da je firmware 6.0 trenutno u beta testiranju (još uvijek se ne zna točan datum objave), a na forumu ResetEra osvanule su slike nove i naprednije tražilice na PS Storeu. Naravno, nije ništa revolucionarno, ali će to popriličan napredak od iznad opisanog horora. Znači, koristit će se uobičajena tipkovnica na ekranu, a rezultati će se i dalje pojavljivati na desnoj strani. Isto tako, osim samih rezultata, korisniku će biti prikazane i osnovne informacije o pojmu koji pretražuje, a na slikama se može dobro vidjeti kako će sve to funkcionirati.

{loadposition pratinas}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano