Vijesti

Novi PS5 patent objasnio je kako će eliminirati dosadno čekanje kod pridruživanja nečijoj igri

Kako je Respawn First prvi otkrio, Sonyu je odobren još jedan patent za PlayStation 5 koji objašnjava inovaciju na polju pozivanja i pridruživanja sesijama prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjetite se situacije u kojoj se pronađete praktički na svakodnevnoj bazi. Igrate, primjerice, FIFA-u, netko vas pozove da mu se pridružite u rundi Call of Dutyja i onda kreće. Dosadno čekanje. Prvo zatvori FIFA-u. Pa pokreni Call of Duty. Pa čekaj loading screenove. Pa čekaj red da se pridružiš igri. Pa čekaj da se učita mapa i mode sa servera. Najmanje 3 do 5 minuta vremena je izgubljeno u ništa.

Tu nastupa novi Sonyjev patent. Pokušat ćemo ga objasniti na istoj situaciji. Igrate FIFA-u i frend zove na rundu CoD-a. Nakon poziva prijatelja, Call of Duty će se pokrenuti u pozadini, “izvrtiti” sve loading ekrane i tek kad vas spoji na server će vam javiti da se možete pridružiti prijatelju. A što ćete vi raditi svo to vrijeme? Pa igrati FIFA-u!

Dok igraš jednu igru, druga se učitava u pozadini

Dakle, neće biti ni sekunde čekanja. Nakon što vas je prijatelj pozvao u drugu igru, otvorit će se prozorčić u rubu ekrana s tom drugom igrom dok se učitavaju meniji i sve ostalo.

Prijavljeni patent ide u prilog glasinama koje nisu još službeno potvrđene, a koje tvrde kako ćemo na PlayStationu 5 moći igrati više igara istovremeno. Odnosno, slično kao na PS4 moći ćemo suspendirati igru, ali uz dodatak da se istovremeno može pokrenuti druga igra. Dakle, prema scenariju iznad, kada se završi igranje CoD-a s prijateljem, instantno se vraćamo natrag u FIFA-u i nastavljamo utakmicu tamo gdje smo stali.

Tu nam odmah pada na pamet kako bi neki s ne baš časnim radnjama to mogli iskorištavati tako što bi praktički pokretali igre na našim konzolama, ali pretpostavljamo kako će Sony to riješiti opcijom odabira prijatelja i igara koje mogu izvršiti takvo nešto, ili će pak ponuditi opciju kompletnog isključivanja mogućnosti.

Naravno, podnošenje patenta ne znači i nužnu implementaciju u PlayStation 5, ali ovo bi zaista bila inovacija dostojna next gena.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano