Vijesti

Novi Sonyev patent otkrio je mogući izgled PlayStation 5 kontrolera: odlazi LED svijetlo

Danas je u Japanu Sonyju odobren patent za novi kontroler koji je jako sličan DualShocku 4. Kontroler čiji patent možete pogledati ovdje naizgled ima nešto više palice za upravljanje, te veće L2 i R2 triggere. Sami kontroler je također nešto veći. Usporedbu su napravili momci s Resetere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lijevo je novi kontroler, desno je DS4.

Dobra stvar je i odlazak LED svijetla što znači više mjesta za veću bateriju. Istovremeno se pitamo na koji način će funkcionirati pozicioniranje u prostoru kod korištenja PlayStation VR-a, s obzirom da je LED svijetlo jako dobro obavljalo taj posao i to je, barem za tu svrhu i u tom budžetu najbolje moguće riješenje.

Dok se na internetu nagađa kako se radi o PlayStation 5 kontroleru, mi ćemo biti hrabri pa ćemo nagađanje povesti u jednom drugom smjeru. Prilično je moguće da se radi tek o reviziji PlayStation 4 kontrolera, koja će se ponuditi igračima koje ne zanima VR, a koji bi usput dobili značajno povećanje autonomije baterije. Istovremeno će se smanjiti i troškovi proizvodnje uređaja za koji je se očekuje kako će se proizvoditi još koju godinu čak i nakon izlaska PlayStationa 5.

Od PlayStationa 5 ipak očekujemo malo hrabriji redizajn i poneku inovaciju vše.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano