Vijesti

Novi Xbox će pratiti PlayStation 5 i cijenom i snagom hardvera

Svi već znamo i ne treba se ponavljati po tisućiti put – Microsoft je jako pogriješio s launchom Xboxa One kojeg je ponudio po većoj cijeni i sa slabijim hardverom od PlayStationa 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To svi znamo, a znaju i vodeći ljudi u Microsoftu zaduženi za Xbox platformu. Svjesni su i ne bježe od toga. To je je još jednom ponovio sadašnji šef Xboxa Phil Spencer u razgovoru za The Verge.

“Rekao bih kako smo od Xbox One generacije naučili kako ne smijemo biti izvan pozicije po pitanju snage i cijene. Ako se sjećate, na početku aktualne generacije bili smo $100 skuplji i hardverski slabiji. Stoga smo pokrenuli Project Scarlett (novi Xbox) s naumom uspjeha na tržištu” – izjavio je Phil Spencer.

Ni cijena ni hardver, Xbox je “fejlao” na nećem trećem

Dok je Sony poprilično otvoren s informacijama o PlayStationu 5, Xbox se još uvijek drži po strani, pa je ovo praktički prva konkretna informacija o novoj konzoli. Dakle, definitivno možemo očekivati karakteristike slične PlayStationu 5.

Kako bilo, novom Xboxu će trebati više od snage i cijene kako bi s novom generacijom preokrenuo stvari. Više od svega Xboxu su ovu generaciju nedostajale kvalitetne ekskluzive. Sudeći prema recentnim akvizicijama Obsidiana, Ninja Theoryja, Double Finea i drugih, novi Xbox nebi trebao ponoviti i tu grešku.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano