Vijesti

NVIDIA ima sve manju prednost na tržištu diskretnih grafičkih kartica

Topi se velika razlika udjela na tržištu, jer se pokrenula AMD rudarska mašinerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nedavnim istraživanjima utvrđeno je kako PC igranje ostaje vodeći pokretač prodaje diskretnih grafičkih kartica iz redova zelenog i crvenog tima.

Jedino što se promjenilo je omjer udjela na tržištu, jer AMD je uspio povećati svoj udjel na najvišu točku u protekle tri godine.

Naime, diskretne grafičke kartice AMDa su od trećeg kvartala 2017. godine povećale svoj udio među korisnicima za 6.5%, a to u ukupnom udjelu znači skok sa 27.2% na 33.7%, dok je istodobno NVIDIA pala za isti postotak, pa se ukupan udio smanjio sa 72,8% na 66.3%.

marketshare.png

Ovakva situacija ne čudi s obzirom na trenutno stanje tržišta diskretnih grafičkih kartica, gdje su kripto rudari pokupovali sve što se našlo na policama trgovina. Posljednja istraživanja govore o tome kako rudari preferiraju AMDove kartice, što možete pročitati u sljedećem članku, pa postaje jasno kako se u jednom kvartalu tako drastično počela smanjivati razlika između ova dva proizvođača.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano